Figueres tornarà a ser seu del Mobile Week Catalunya 2022

0
739

Amb l’objectiu d’apropar la tecnologia als ciutadans, entre el 25 i el 28 de maig la ciutat acollirà diverses conferències i tallers destinats a empreses, joves i infants


Figueres serà un any més una de les seus del Mobile Week Catalu­nya. Durant quatre dies, del 25 al 28 de maig, la capital de l’Alt Empordà acollirà xerrades, conferències i tallers destinats a tota la ciutadania. L’objectiu: apropar la tecnologia als ciutadans.

Entre els temes que es tractaran durant aquests dies hi ha els canvis digitals en les empreses, els recursos tecnològics per a la gent, les noves formes de fer gastronomia, els vehicles autònoms o com afrontar l’addicció a les xarxes, entre d’altres. També tindrà lloc un Family Day, un esdeveniment familiar relacionat amb el món tecnològic on tota la família podrà gaudir de tallers i activitats (taller infantil per construir cotxes autopropulsats, taller de robòtica, minecraft com a eina educativa i taller stop-motion).

Paral·lelament, joves empresaris locals, autònoms i empreses podran assistir a tallers i xerrades sobre ciberseguretat, digitalització, e-commerce i posicionament de marca a Internet. I el Centre d’Innovació Empresarial Ferran Sunyer acollirà altres activitats.

La participació de Figueres a la Mobile Week Catalunya s’emmarca en la voluntat del govern municipal de generar oportunitats en el creixent sector TIC i promoure i potenciar les empreses tecnològiques com ara la creació d’un hub tecnològic. La regidora de Noves Tecnologies, Ester Marcos, explica que «des de l’Ajuntament de Figueres, apostem per celebrar la Mobile Week a la nostra ciutat amb la intenció de crear un espai de reflexió sobre l’impacte i els usos de la tecnologia en el nostre dia a dia». I afegeix: «Pocs esdeveniments poden ser tan transversals com aquest, ja que hi tenen cabuda des dels perfils més professionals fins a persones de totes les edats, perquè poden trobar en la tecnologia eines i utilitats per a les seves necessitats i inquietuds quotidianes».

Un total de 16 àmbits territorials de tot Catalunya organitzaran activitats en el marc de la Mobile Week Catalunya 2022, la quarta edició d’aquesta iniciativa de Mobile World Capital Barcelona impulsada juntament amb la Generalitat de Catalunya per apropar la tecnologia a la ciutadania. La Mobile Week Catalunya 2022 aspira a minimitzar les bretxes digitals de la ciutadania, tot aportant eines i recursos per afrontar el dia a dia en matèries com ara drets digitals, entreteniment i nous mitjans digitals, habilitats professionals digitals i educació o desinformació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li