Figueres tindrà dos cicles formatius relacionats amb el turisme el curs vinent

0
2323

Els dos graus, un dels quals superior, dependran de l’institut Olivar Gran i es desenvoluparan a l’Escola d’Hostaleria 


L’Ajuntament de Figueres va presentar ahir els dos nous cicles formatius que s’impartiran a la ciutat el curs 2017-2018 i que estan relacionats amb el sector turístic. Es tracta del cicle formatiu de grau superior de Guia, Informació i Assistència Turística i el de grau mitjà de Forneria, Pastisseria i Confiteria. Totes dues formacions s’impartiran a l’Escola d’Hostaleria i dependran de l’institut de l’Olivar Gran. A la presentació d’ahir hi van ser presents l’alcaldessa Marta Felip i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco, com a responsables de les administracions implicades. Des del sector turístic, van assistir a l’acte el president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, i la presidenta de l’Associació de Guies Turístics de Figueres, Rosa Duran.

La nova oferta de formació professional se suma als dinou cicles ofertats fins ara a Figueres. El Cicle formatiu de grau mitjà de Forneria, Pastisseria i Confiteria capacitarà els alumnes per elaborar productes de fleca, pastisseria i confiteria, elaborar i muntar postres de restauració, i compondre, acabar i presentar els productes elaborats mitjançant tècniques decoratives i innovadores. Pel que fa al cicle formatiu de grau superior de Guia, Informació i Assistència Turístiques, propocionarà als estudiants una formació sòlida i pràctica per interpretar els plans generals de l’empresa en accions d’informació, comercialització i assistència de grups.

ÀNGEL REYNAL

EL SECTOR. El president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, va considerar molt important que hi hagi un creixement d’opcions formatives del sector a la província. Escudero, però, va aprofitar per destacar el perfil professional del qual el sector n’està més mancat, segons els empresaris. Va declarar: “Ens està costant molt trobar la fórmula per potenciar aquesta figura del cambrer, i així poder donar un servei de qualitat als nostres clients, que actualment en la majoria d’establiments no és l’adequada”. El president de la Federació d’Hostaleria va afegir que “no és un problema de les escoles d’hostaleria, perquè d’opcions formatives en sala n’hi ha moltes, la diferència és que la figura del cambrer s’ha desprestigiat, a diferència de la del cuiner que en els darrers anys ha remuntat”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li