Figueres tindrĂ  1.117 places per aparcar a prop del centre

0
1872

El Pla preveu dues fases i en la primera es disposarà de vuit pàrquings entre aquest any i el vinent, duplicant les places d’ara


 

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va presentar divendres el Pla d’aparcaments de proximitat amb l’objectiu de millorar l’oferta d’aparcament gratuït tant per a visitants com per a residents que s’han de desplaçar en vehicle privat. Es tracta així de disminuir la pressió del trànsit al centre de la ciutat. El nou pla preveu duplicar el nombre de places que hi ha ara en la primera fase, entre aquest any i el vinent.

En aquesta primera etapa s’estableixen 8 aparcaments de proximitat, entre 5 i 10 minuts a peu de la Rambla o els museus, i són d’ús gratuït. El Pla aprofita quatre dels pàrquings ja existents (Fossos, Parc de les Aigües, Turó Baix i el del carrer Migdia). Es preveu també l’obertura de tres nous espais: a l’avinguda Vilallonga, als terrenys del camp de futbol del Far; a l’antiga presó del carrer Sant Pau; als terrenys de l’antiga fàbrica de talc, a tocar de la Rambla Nova i a la carretera de Llançà, l’aparcament que aquests dies s’ha començat a ampliar i urbanitzar.

El Pla preveu una senyalització específica dels aparcaments existents indicant la distància a peu fins al centre i els museus. En la segona fase es busca trobar nous espais per reforçar l’oferta de places gratuïtes. En aquest sentit es compta amb la col·laboració d’altres grups municipals com el del PP, amb qui s’ha aconseguit el solar del carrer Migdia, i el grup d’ERC amb qui es treballa conjuntament en la comissió de cerca de solars buits.

EL MÉS GRAN. Dels vuit aparcaments de proximitat, el de major capacitat serà el de l’avinguda Vilallonga. Aquest espai comptarà amb 330 places gràcies a l’acord a què s’ha arribat amb la propietat. L’Ajuntament pagarà un lloguer anual i arranjarà l’espai i la il·luminació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li