Figueres té un ‘senyor del crim’

0
845

El forense Narcís Bardalet va explicar que fa uns anys, a l’Escola de Policia, va quedar sorprès quan un dia li va trucar una secretària indicant-li que en un curs que havia d’impartir hi estaven inscrits 200 policies i un escriptor. L’autor va resultar ser el figuerenc Albert Padrosa. Des d’aleshores, el metge figuerenc l’ha assessorat en totes les seves novel·les.
“És una persona amb una gran inquietud i amb una patologia: la xafarderia. Permanentment et fa preguntes i això es tradueix en unes novel·les on tots els termes de la medicina forense són molt rigorosos. En els seus escrits ha cuidat sempre la simptomatologia de la mort i tècnicament els seus escrits són molt realistes”, va afegir Bardalet.
Aquestes paraules van ser pronunciades divendres en el transcurs de l’acte d’homenatge a Albert Padrosa, organitzat per l’associació Amics del Castell de Sant Ferran. La vetllada va aplegar més d’un centenar de persones i va fer petita la sala d’actes de l’entitat. Com a complement, es va presentar una exposició amb una dotzena de cartells de pel·lícules de temàtica de cinema negra procedents de la col·lecció del figuerenc Lluís Benejam i datades entre 1946 i 1988.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li