Figueres tanca el 2017 amb 5,6 milions d’euros de romanent

0
1554

A l’exercici anterior també es va aconseguir reduir l’endeutament municipal, que ara se situa en el 48,35%


 

Figueres ha tancat l’exercici del 2017 amb xifres positives. El romanent de tresoreria de l’any passat se situa en els 5,6 milions d’euros positius, 1,6 milions d’euros més que el 2016.

Divendres passat, durant la presentació de les xifres, l’alcaldessa, Marta Felip, va remarcar que en els darrers set anys s’han recuperat 14 milions d’euros. I és que l’any 2011 el romanent es trobava en nombres negatius, amb més de 9 milions d’euros.

Des del 2014 l’import ha anat remuntant dels 3 milions d’euros fins a sobrepassar els 5 milions d’euros del 2017. Marta Felip va assegurar que es tracta de xifres positives que permetran seguir fent inversions sostenibles. També ho avala la reducció de l’endeutament, que l’any passat se situava al 48,35%. Aquesta situació els permetrà continuar fent préstecs. L’alcaldessa, Marta Felip, va insistir que l’any passat va ser un any d’inflexió per la dificultat d’aprovar els pressupostos però que el 2018 la situació s’ha normalitzat. Entre altres dades, va destacar també que l’estalvi net se situa en els 7,9 milions d’euros.

Tot plegat, va dir, és fruit de la «correcta confecció del pressupost equilibrant ingressos i despeses». L’alcaldessa, però, va voler deixar clar que malgrat les dades positives, el consistori necessita incrementar els ingressos corrents que generen els impostos. En aquest sentit, no va estalviar crítiques a aquells que plantegen reduir impostos. Felip va dir que els «alarmen» les propostes «populistes» que plantegen la rebaixa de l’IBI. També sobre aquesta qüestió, el regidor d’Hisenda, Jordi Masquef, va afegir que «s’ha de ser realista».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li