Figueres rebutja el cĂ non de residus de la llei espanyola

0
745

Per 15 vots a favor i 6 en contra, el plenari va defensar la no supressiĂł del cĂ non de Catalunya, vigent des de fa 18 anys


El darrer ple de Figueres va votar en contra de l’eliminació del cànon de residus de Catalunya. Una supressió que preveu la nova llei de residus espanyola, segons la moció presentada pel grup de Junts per Figueres. Josep M. Bernils, el regidor encarregat de defensar la moció, va recordar la història del cànon de residus de Catalunya creat el 2003 i la seva importància per «incentivar la recollida selectiva». A més, també es va referir a les subvencions rebudes amb la normativa catalana, i com a prova hi ha els ajuts que han fet possible l’abocador comarcal i les posteriors millores i ampliacions. Per Junts i la resta de partits que van votar en contra del cànon espanyol, l’impost estatal homogeni suposa un pas més del Govern espanyol cap a la «centralització». Per això es demana que es modifiqui l’articulat de la llei espanyola i que no s’apliqui allà on ja existeix el cànon, com és el cas de Catalunya, i que s’implanti a les zones de l’Estat que no el preveuen encara.

El regidor del PSC, Alfons Martínez, va defensar el cànon espanyol dient: «No podem tenir 17 tarifes diferents i hem de complir els objectius europeus. I si no ho fem, podríem frenar l’arribada de fons europeus». Martínez també va explicar que, amb la llei espanyola, Catalunya continuarà recaptant l’impost i «si ingressa menys, l’Estat ho compensarà». La moció de Junts va prosperar tot i els vots en contra de PSC i Cs.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li