Figueres, punt de partida de la primera etapa del Tour del Mediterrani 2015

0
904

Les carreteres de l’Alt Empordà tornaran a ser el 2015 l’escenari d’una cursa ciclista per etapes amb motiu de la 42a edició del Tour del Mediterrani (Le Tour Med). La prova, organitzada per l’Olympique Cycliste Méditerranée, es disputarà entre el 12 i el 15 de febrer, i la primera etapa es correrà íntegrament per la comarca, amb sortida i final a Figueres. Le Tour Med està inclòs al calendari de l’UCI Europe Tour en la categoria 2.1, i en el seu palmarès figuren corredors com ara Eddy Merckx (1977), Tony Rominger (1989), Gianni Bugno (1995), Laurent Jalabert (2000) o Luis León Sánchez (2009), entre d’altres.
El Tour del Mediterrani va néixer al 1974 de la mà de Lucien Aimar, guanyador del Tour de França del 1966, i des de fa dos anys la direcció de la cursa va a càrrec d’André Martres i Claude Primard. La cursa, de cinc etapes en quatre dies, es desenvolupa principalment per la zona de la Provença, Alps i Costa Blava, tot i que en algunes edicions ha trepitjat terres italianes i també carreteres del Llenguadoc-Rosselló.
Per al 2015, els organitzadors es van plantejar la possibilitat de travessar la frontera i arribar a Catalunya. Martres va contactar amb el navatenc Jordi Córdoba, a qui l’uneix la passió pel rugbi, i entre tots dos van decidir tirar-ho endavant. “El Tour Med mai ha trepitjat Catalunya”, diu Córdoba, que destaca que la situació política actual ha contribuït a despertar l’interès dels organitzadors i dels patrocinadors de la cursa: “Hi ha un sentiment per donar a conèixer Catalunya, i per això el director de la prova s’hi ha interessat”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li