Figueres projecta una transformació de la ciutat valorada en 10 milions d’euros

0
282

Resoldre els problemes més importants de la ciutat i millorar-la en totes les seves facetes. Aquest és l’objectiu de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat del municipi de Figueres (Edusif), un macroprojecte transversal en el qual han participat totes les àrees de l’Ajuntament que reflecteix el full de ruta del govern per al proper septenni.
L’Edusif inclou desenes d’actuacions de diverses envergadures que, estructurades per programes, tenen un cost total de 10 milions d’euros. L’objectiu és anar-les executant entre aquest 2016 i el 2022, però per aconseguir-ho el consistori ha demanat un ajut al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder). La idea és que la Comissió Europea financiï la meitat del projecte (5 milions) i l’Ajuntament, l’altra meitat.
Els quatre eixos més prioritaris del pla són la inclusió social i la lluita contra la pobresa, la protecció del medi ambient i l’eficiència de recursos, l’adaptació a les noves tecnologies i la millora del civisme.
El programa de millora social està pressupostat en 3.686.100 euros i, entre altres actuacions, preveu crear habitatges socials, oferir programes d’activitat física per a gent gran i ampliar l’abast del Pla d’Infància i Adolescència per ajudar més els nens que estan en risc d’exclusió. Més concretament, s’implantaran diversos projectes amb la col·laboració de les AMPA i les entitats que treballen en l’assistència familiar, s’impartiran més tallers de reforç escolar i es faran més activitats de lleure per a nens amb pocs recursos. Paral·lelament, també es fomentarà l’ocupació de les persones amb dificultats per trobar feina. En aquest sentit, preveuen ampliar el nombre de cursos de formació i dissenyar un pla per facilitar l’accés als estudis superiors. A més, diversos grups d’alumnes podran treballar en el pla de rehabilitació energètica d’edificis com a part de la seva formació retribuïda.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li