Figueres projecta habilitar quatre espais per a gossos i dinamitzar-los amb cursets

0
693

L’Ajuntament de Figueres té previst construir quatre espais tancats perquè els gossos hi puguin córrer lliurement en diversos punts de la ciutat. El regidor de Medi Ambient, Pere Giró, ho va explicar durant l’últim ple municipal a instàncies d’una pregunta de la portaveu d’ERC, Mireia Mata.
Mata va demanar a l’equip de Govern que atengui la proposta d’un grup de veïns que volen que un d’aquests espais -popularment anomenats “correcans”- s’ubiqui al Parc Bosc. “És un espai xarnera entre dues parts de la ciutat molt ocupades: la del centre i la de llevant. I aquesta és una proposta absolutament raonable, econòmica i assumible”, va dir la regidora republicana, que considera que “si volem sancionar els veïns [en cas que incompleixin l’ordenança de tinença d’animals], com a mínim els hem de poder donar eines perquè exerceixin les seves activitats”.
Davant d’aquesta proposta, Pere Giró va explicar que el govern municipal ja fa temps que està estudiant el tema. Segons va avançar, ja han recollit les proposicions de diversos grups de veïns i s’estan plantejant en quins llocs concrets poden emplaçar aquests espais per a gossos. La idea inicial era construir-los en punts com ara el parc del Ronda o el Parc de les Aigües (de fet, aquí ja n’hi ha un que es va construir com a prova pilot, i el que vol fer ara l’Ajuntament és ampliar-lo perquè s’ha quedat petit). Però la setmana passada, Giró i el regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, es van reunir amb un grup de veïns del Parc Bosc, i van decidir habilitar almenys quatre correcans: un a cada punt cardinal de la ciutat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li