Figueres prohibeix els collars d’estrangulació o de càstig

0
631

També s’han regulat les cases d’acollida, i augmentaran les sancions per no recollir excrements, entre d’altres


L’Ajuntament de Figueres ha iniciat els tràmits per actualitzar l’ordenança municipal de tinença d’animals, que datava del 2002. L’objectiu de la normativa és protegir la salut i la seguretat de les persones i dels animals o, dit en altres paraules, garantir el benestar animal i la convivència ciutadana.

Entre les actualitzacions més destacades respecte del text actual, hi ha la prohibició de fer servir collars d’estrangulació (o de càstig) i morrions que no permetin respirar, la regulació de les cases d’acollida, una regulació del control i cura de les colònies ferals, l’increment de les sancions per no recollir els excrements, o la obligatorietat de netejar les miccions dels animals amb aigua. A més, la nova ordenança pretén sancionar el maltractament animal amb multes de fins a 15.000 euros.

De moment, l’Ajuntament ha redactat la normativa, que serà sotmesa a comissió d’estudi, i ara s’ha obert un període durant el qual les persones o entitats amb sensibilitat animalista podran fer les seves aportacions. Posteriorment, el ple municipal haurà d’aprovar l’ordenança.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li