Figueres prepara una reunió amb la Fiscalia per demanar responsabilitats a Endesa

0
731

Pel que fa a la lluita contra els cultius de marihuana, el vicealcalde i també regidor de Seguretat, Pere Casellas, va explicar que s’està resolent «amb cert èxit»


L’equip de govern de Figueres tindrà una reunió amb la Fiscalia a mitjans d’aquest mes per demanar si es pot denunciar a Endesa pels talls de llum constants al barri del Culubret. Aquest anunci es va fer en el darrer ple municipal, celebrat el passat 29 de novembre, i va ser arran d’una intervenció del regidor no adscrit, Carles Arbolí. L’edil va emplaçar l’equip de govern a emprendre vies legals per posar fi a una situació que s’ha cronificat al barri i que s’ha convertit «en una autèntica tortura pels veïns».

El vicealcalde li va respondre que compartia la seva visió sobre el problema i va informar que tenen prevista una reunió amb la fiscal en cap de la fiscalia de Girona a mitjans de mes. Casellas remarcava:«Hi ha dies que hi ha fins a cinc talls de llum. Imaginin no poder posar una rentadora o dir-li al teu fill que no pot jugar a la play com els altres nens». En aquest sentit, va dir que ho han intentat tot i que a través d’Endesa ja no hi veuen recorregut. En el que portem d’any, ja s’hi han produït 273 avaries i afegia que «és una situació en la qual no es pot viure». Durant la seva intervenció, Casellas va admetre també que aquesta via no ha tingut èxit a poblacions com Granada o Canyada la Real, a Madrid, però es va mostrar disposat a intentar-ho. També va dir que esperava ajuda i que «es facin càrrec del drama del Culubret».

LES PLANTACIONS. Pel que fa a la lluita contra els cultius de marihuana, el vicealcalde i també regidor de Seguretat va explicar que s’està resolent «amb cert èxit», perquè s’estan concedint les entrades i registres que es demanen per abordar la qüestió, però va insistir que el problema de fons al barri és la «falta d’inversió» de la companyia.

PROBLEMES AFEGITS. La situació del Culubret també va més enllà de les molèsties al veïnat. Casellas va explicar que arran de la municipalització de l’enllumenat, els tècnics han detectat que els talls de llum que pateix el barri estan fent malbé algunes instal·lacions. Fins i tot va declarar: «Hem encarregat un informe, que esperem poder portar a la fiscalia i, pels perjudicis que pugui causar a la corporació, exercirem la demanda que sigui pertinent».

Amb tot, el vicealcalde va animar els veïns a unir-se per fer una demanda col·lectiva com a «acció directa» per «atacar per terra, mar i aire a qui no està fent la seva feina».

PRESSUPOST PER AL 2022. Llum verda al pressupost per al 2022. El ple va aprovar inicialment els comptes de 65 MEUR amb els vots de l’equip de govern (ERC,PSC, Canviem i Guanyem) i dels regidors no adscrits. Van votar en contra Junts per Figueres i Ciutadans.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, va defensar que el pressupost se centrarà en tres «problemes» cabdals de la ciutat: la neteja, la seguretat i les necessitats socials i econòmiques. En canvi, el portaveu de Junts, Jordi Masquef, va afirmar que els comptes gravaran més les butxaques dels figuerencs. També va acusar l’equip de govern d’augmentar les despeses en àmbits com la comunicació, entre d’altres. Per la seva banda, el portaveu de Cs, Héctor Amelló, va criticar que no s’hagi atès cap de les seves propostes.

El regidor no adscrit, Carles Arbolí, per contra, va defensar el suport als comptes per «responsabilitat». També va exposar que s’havien incorporat diverses propostes dels tres regidors no adscrits.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li