Figueres posarà multes de 300 euros als amos de gossos que no recullin les caques

0
824

Aconseguir que tots els propietaris de gossos en recullin els excrements per posar fi a la que és una de les problemàtiques més denunciades pels veïns de la ciutat. Aquest és el principal objectiu de la campanya de conscienciació que l’Ajuntament de Figueres impulsarà d’aquí a unes tres setmanes. Una campanya que, segons el regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, serà “primer, d’informació, i després, per dir-ho d’alguna manera, de penalització”.
La prioritat, però, serà mentalitzar la població. I per aconseguir-ho, s’han editat uns tríptics en els quals es recorden les normes bàsiques que han de complir els propietaris d’animals de companyia [vegeu-lo a la dreta]. D’altra banda, també es distribuïran gratuïtament dispensadors de bosses per penjar a les cadenes o els collars dels gossos que portaran estampat el logotip de l’Ajuntament. De moment, se n’han encarregat mig miler (si la campanya funciona se’n faran més comandes).
Pel que fa als dispensadors que hi ha actualment repartits en diversos punts de la ciutat, es retiraran, ja que la Corporació ha constatat que no funcionen. “La gent treu les bosses d’allà, les fa servir per altres coses… I nosaltres creiem que la bossa l’ha de portar la mateixa persona, que és la propietària de l’animal i ha d’estar conscienciada”, explica Felip.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li