Figueres posa el comptador a zero per actuar amb consens al barri de Sant Joan

0
635

Feia un any que no es reunia la Comissió del Barri de Sant Joan i la setmana passada _concretament dimecres_ va haver la primera trobada formal després de 12 mesos i també, la primera d’aquest nou mandat municipal. Tot i els matisos i observacions de cada grup, una de les conclusions és la voluntat per part de tothom de fer front comú i realment aconseguir un pacte de ciutat sobre la zona oest de Figueres. De moment, tothom estaria d’acord a demanar a les administracions superiors _especialment Generalitat i fins i tot per la via del Parlament_ un pla de barris que aporti solucions urbanístiques clau.
La comissió es va reunir a la sala de plens de l’Ajuntament. Hi havia representants de tots el grups, el director de l’escola Pous i Pagès, el representant del Departament d’Ensenyament i també hi era el sector de la Seguretat Social i membres del Consell de Savis. Ni l’alcaldessa, Marta Felip, ni el regidor de Seguretat, Pere Casellas, troben adequat que l’associació Figueres Democràcia i el mossèn del Bon Pastor, Josep Taberner, formin part de la Comissió del Barri de Sant Joan. Ho recullen en les valoracions que han fet de la Comissió. Els altres representants dels grups municipals també han opinat sobre com va anar la reunió.

MARTA FELIP. L’alcaldessa de CiU ha destacat que la primera comissió “va ser més una declaració d’intencions que no pas de presa de decisions”. Felip ha explicat es vol crear un grup de treball per aconseguir consens sobre les actuacions al barri i declara: “El front comú ha de passar per buscar una actuació urbanística ambiciosa al barri i anar-la a demanar a les administracions supramunicipals.” Felip també creu que a nivell de representativitat ja hi ha les associacions de Veïns i diu: “No acabem de veure quina representativitat pot tenir Figueres Democràcia i mossèn Taberner en aquesta Comissió. De fet, les propostes que ells han fet sobre el barri les hem desestimat perquè volien pressupost per una diagnosi que ja està feta i que és molt bona. Ara hem de fer un altre pas, hem d’anar més enllà.”
PERE CASELLAS. El primer tinent d’alcalde i regidor de Seguretat del PSC declara: “El més destacable de la Comissió és que va anar bé i que no hi va haver cap enfrontament, hi ha consens, i crec que tot això ès fruit de les diferents reunions prèvies que s’han fet.” Pel que fa a Figueres Democràcia, Casellas opina: “Això és un xiringuito i no han estat capaços de muntar una llista electoral, quan tinguin representativitat ja els convidarem, ara no han de fer-hi res. Pel tema religiós estem pensant en incorporar els evangelistes que representen el 99% de la fe al barri. Penso que el mossèn no és representatiu i té unes vinculacions amb Figueres Democràcia que barregen la política amb el seu negociat.”

MARIO IZQUIERDO. CExF lamenta els desacords anteriors i destaca que el canvis urbanístics promesos no s’han complert. Tot i això Izquierdo diu: “Esperem que tal com es va dir, s’arribi al consens de tots el grups.”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li