Figueres podria acollir a finals de maig la celebració d’un Firatast a plaça Catalunya

0
393

L’Ajuntament de Figueres està programant per al cap de setmana del 20 al 22 de maig la celebració d’un certamen gastronòmic que tindria les mateixes característiques del Firatast que se celebra cada any a mitjan mes de novembre a Girona. De fet l’organització aniria a càrrec de la mateixa empresa, Incatis (Iniciatives Catalanes i Serveis).
El regidor de Promoció, Joaquim Felip, ha explicat que “en aquests moments estem en converses molt avançades perquè aquesta empresa organitzi l’esdeveniment. Es tracta de muntar a Figueres un Firatast, tot i que el nom encara no està clar quin serà definitivament, que tindrà com a objectiu promocionar els restaurants i els productes alimentàris de la comarca”.
El regidor avança que “la nostra idea és aprofitar la nova coberta de la plaça Catalunya per encabir els estands i, paral·lelament, deixar l’envelat que es posarà al costat, amb motiu de les Fires i Festes de la Santa Creu, per acollir l’espai de les degustacions. El cost de tot plegat seria ínfim per a l’Ajuntament, ja que es tractaria de concedir l’organització i el muntatge a l’empresa que es cuida de fer-lo a Girona i que està especialment interessada a fer-lo a Figueres i amb la voluntat de garantir-ne la continuïtat per espai de tres anys”.
Felip comenta que “amb aquesta actuació volem promocionar la cuina i la producció alimentària de la comarca, com a punta de llança del futur Centre de Productes de l’Empordà que es construirà a l’edifici de l’antic escorxador. Hem de posar en valor els nosaltres productes, i aquestes dues accions són una bona base”.

L’EXPERIÈNCIA DE GIRONA. Des de fa 16 anys, Girona acull el Firatast, un esdeveniment que ha dinamitzat de forma extraordinària el sector de la restauració i de la indústria agroalimentària de la demarcació de Girona i fins i tot amb projecció arreu de Catalunya. A la darrera edició, celebrada habitualment a mitjan novembre, els més de 17.000 visitants van poder desgustrar més de 300 tastets diferents. En aquest sentit, l’any passat, es van superar els 16.000 visitants de l’edició de l’any 2009.
Durant quatre dies, la planta baixa del Palau de Fires de Girona es converteix en un menjador gegant on els gironins i visitantspoden tastar productes clàssics, i d’altres de més exòtics. L’any passat, per exemple, es va presentar l’hamburguesa de carn de camell.
El mètode dels tiquets de paper bescanviables per tastets que els interessats han d’anar a recollir en cadascun dels estands és, segons els organitzadors” un joc per als nens i nenes que, juntament amb la resta de família, hi fan un àpat, sigui un dinar o un sopar”. L’any passat hi van participar més de 60 estands, una xifra que en el cas de Figueres s’espera que sigui la meitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li