Figueres oferirà enguany 12 pisos de lloguer accessible per a joves amb pocs recursos

0
759

Estan destinats a persones empadronades d’entre 18 i 30 anys amb uns ingressos bruts d’entre 13.510 i 23.642 euros


Garantir l’accés a l’habitatge als joves de la ciutat i permetre que es puguin emancipar. Aquest és l’objectiu que persegueix la mesura que ha posat en marxa aquesta setmana l’Ajuntament de Figueres. Per primera vegada a la seva història, posarà a lloguer a preus assequibles pisos de propietat municipal (i no de promocions de protecció oficial) per a nois i noies d’entre 18 i 30 anys amb ingressos baixos.

El ple de dilluns va aprovar per unanimitat les bases reguladores per a l’adjudicació dels 12 habitatges, que el consistori va comprar a mitjans de l’any passat a una entitat bancària a través del dret de tempteig i retracte. L’edifici —que havia estat objecte d’ocupacions i va haver de ser reformat pel banc per poder-lo posar al mercat de venda— va costar prop de 800.000 euros. La intenció és que els tràmits durin uns sis mesos i que, a partir d’aleshores, es pugui posar en marxa la maquinària perquè els interessats s’hi puguin presentar.

Els contractes tindran una durada de cinc anys i els preus aniran des dels 220 euros (per un pis d’una habitació) fins als 300 (per un de tres). Els aspirants hauran d’acreditar un empadronament a la ciutat d’almenys cinc anys i tenir uns ingressos bruts d’entre 13.510 i 23.642 euros anuals. Coincidint amb el ple, l’alcaldessa, Agnès Lladó, va assegurar el mateix dilluns: «Avui fem un pas molt important».

A banda d’aquesta línia, l’Ajuntament també està treballant amb l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per aconseguir més habitatge públic. «Esperem poder-ho tancar i explicar aviat», avança Lladó. A més, la Corporació municipal ha obert una línia de subvencions de fins al 100% del cost de la rehabilitació d’habitatges privats per poder-los posar al mercat de lloguer.

«Crec que hem de diferenciar entre els dos models de treball que tenim: el social per a persones vulnerables i el parc públic per a persones que treballen però que no tenen rendes suficients per fer front als lloguers que ara mateix hi ha a Figueres», remarca Lladó. Per això, el preus dels pisos s’han fixat de manera que evitin que les persones que hi resideixin hagin de destinar més del 25% del seu salari al lloguer.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li