Figueres ofereix a Vilafant pinso anticonceptiu per coloms

0
509

El Seprona ha obert una investigació per la matança de coloms del juny a càrrec dels Agents Rurals


L’Ajuntament de Figueres ha proposat al de Vilafant fer un conveni entre els dos municipis per tal de subministrar-li un dispensador de pinso anticonceptiu per als coloms. Fa un dies l’associació Lex Ànima denunciava una matança massiva de coloms per part dels Agents Rurals, duta a terme al juny.

L’entitat —que forma part de la Comissió de Protecció dels drets dels animals del Col·legi d’Advocats de Girona— va denunciar els fets al departament de Territori i Sostenibilitat i al Seprona de la Guàrdia Civil. En aquest cas, el mateix Seprona va anunciar l’obertura d’una investigació. Lex Ànima també està estudiant portar el tema a la Fiscalia de Medi Ambient de Girona.

Pel que fa a la solució que dona Figueres, la proposta la va fer la regidora de Medi Ambient, Sònia Trilla, en una reunió mantinguda amb tècnics de Vilafant i del departament d’Agricultura fa uns dies.

Figueres ja va anunciar fa mesos la compra del pinso per controlar la població d’aquesta espècie al nucli urbà. El contracte es va licitar per uns 35.000 euros i incloïa sis dispensadors —on hi caben uns 30 kg de pinso—, el menjar i el manteniment de les màquines, que no només dispensen el pinso, sinó que també l’escampen perquè els animals hi puguin accedir.

Per donar servei a Vilafant preveu adquirir-ne un més i, a través del conveni, instal·lar-lo a la zona de la granja, que des de fa anys denuncia pèrdues per la presència de coloms. La granja en qüestió és el Mas Galceran, i el seus propietaris s’han queixat sovint d’insalubritat que afecta les seves vaques. Amb el primer confinament per la Covid-19 els coloms abandonaven Figueres a la recerca de menjar i s’agrupaven als afores. Des de la granja es va optar per foragitar-los amb detonacions, fet que va generar queixes dels veïns.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li