Figueres obre una convocatòria perquè grups de teatre amateurs actuïn al Jardí

0
919

Figueres ha obert fins al 14 de setembre una convocatòria adreçada a les companyies i col·lectius de teatre amateur de la comarca per tal que puguin representar les seves propostes al Teatre El Jardí de la capital altempordanesa. Les escollides formaran part del cicle de teatre comarcal ‘Escènica’ que tindrà lloc durant el mes de desembre i a més rebran 600 euros. Aquesta iniciativa s’emmarca dins els actes de Figueres Capital de la Cultura i podria tornar-se a repetir l’any vinent, segons ha indicat el regidor de Cultura, Ciro Llueca.

El propòsit d’Escènica és ‘donar una oportunitat’ a aquells grups i companyies de teatre de l’Alt Empordà ‘que tenen dificultats’ per mostrar el seu treball, segons ha explicat Llueca. Per aquesta raó, durant tot el mes de desembre el Teatre El Jardí de Figueres quedarà reservat exclusivament a les representacions de les companyies de teatre comarcals escollides i a les dels Pastores, com ja és tradicional durant aquestes dades.

En total es programaran deu sessions de divendres nit, dissabte nit i diumenge vespre del mes de desembre dins el cicle de teatre comarcal.Les companyies interessades poden adreçar les seves propostes al Teatre El Jardí de Figueres fins al 14 de setembre i serà una comissió d’experts la que seleccionarà una programació a partir de les propostes presentades. Es dotarà amb la quantitat de 600 euros a cada una de les companyies escollides. El comissari de la Figueres Capital de la Cultura Catalana, Joan Manel Soldevilla ha explicat que s’havia triat el Teatre El Jardí per ser un espai ‘molt receptiu’ a les propostes no professionals.

Per la seva part, el regidor de Cultura, Ciro Llueca, ha indicat que aquesta proposta que és la primera vegada que es fa, pretén tenir continuïtat de cara als propers anys, amb la voluntat de potenciar les companyies del territori.
D’altra banda, el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Pere Vila, ha elogiat aquesta iniciativa, així com la resta dels actes que des de la Capital de la Cultura Catalana s’han organitzat. Vila ha dit, que malgrat estar a l’equador de l’any, l’èxit de participació i d’assistència als actes culturals era més que ‘assolit’.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li