Figueres no vol un institut comarcal nou, sinó que els estudiants vinguin a la capital

0
1046

 L’Ajuntament de Figueres no vol que es construeixi un institut nou a la comarca, sinó que els joves que viuen als pobles de l’entorn continuin venint als centres de la ciutat. I per encabir tots els estudiants que properament han de cursar la secundària (figuerencs i no figuerencs), l’any que ve s’hauran de crear tres línies noves de primer d’ESO.
L’alcaldessa, Marta Felip, explica que amb la situació demogràfica actual (una Figueres rejovenida) s’estan generant unes necessitats d’escolarització que feia 15 anys que no es donaven. Aleshores tots els infants nascuts durant l’època de bonança econòmica i els fills dels immigrants que van arribar a finals del segle XX van començar l’escolarització primària, i es van haver de crear escoles noves com la del Parc de les Aigües o la Carme Guasch. El 2008, amb la punxada de la bombolla immobiliària i l’esclat de la crisi, el creixement de la població es va estancar; però aquells nens nascuts prèviament ara tenen 12, 13 i 14 anys i estan fent el salt a l’educació secundària.
Davant d’aquesta situació, la taula mixta de planificació ha conclòs que s’han de crear aquestes tres línies de manera urgent. El govern municipal té clar que han de ser a Figueres, i així ho ha demanat al Departament d’Ensenyament. Felip argumenta que no volen que es construeixi un institut a prop (“ni a Peralada, ni a Vilamalla…”) que avarqui la mainada de diversos municipis “perquè necessitem de totes, totes, que a Figueres continuï venint la mainada de la comarca”. Considera que la base social de la capital necessita els adolescents de l’entorn, que els joves “s’han de barrejar” i que no hi pot haver una tipologia de centres a la ciutat de Figueres i una altra a la resta de la comarca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li