Figueres necessita gestors, no polítics ‘caríssims’

0
922

El primer ple extraordinari de l’Ajuntament de Figueres a causa de la pandèmia del coronavirus va tenir lloc el 16 d’abril. Aquell dia, l’alcaldessa ens va vendre un munt d’idees per sortir de la crisi econòmica excepcional generada per la Covid-19 i l’elaboració d’un pla de reactivació realista postpandèmia, el qual beneficiaria a tothom, activant mesures socials i econòmiques.

Des del Partit Popular veiem que, avui dia, aquestes mesures encara no han arribat. Ja fa quasi dos mesos que va començar el confinament i tot just reaccionen ara, tard i amb un paquet de propostes totalment insuficients, per donar resposta a una situació d’envergadura que requereix solucions immediates.

Ens trobem en un moment molt crític i sense cap proposta a curt termini, tant per les famílies com pel sector econòmic, el qual si no s’actua ràpidament, no podrà resistir.

Estem parlant, d’unes mesures de xoc que se suposa que estan encarades principalment a reactivar l’economia, són poc ambicioses i sense concreció. Això sí, titulars plens de promeses: «vetllarem», «facilitarem», «potenciarem», «farem»… Tot en futur, donant sensació d’improvisació constant i desproveït de solucions reals. Necessitem gestors que ens ajudin a tirar endavant i no polítics que ens venguin fum.

Al Partit Popular reconeixem que aquesta situació és totalment extraordinària i molt greu per a tothom, incloent-hi tots els sectors. És precisament per aquest motiu que cal treballar més que mai, conjuntament, amb ampli consens i diàleg amb el nombre més gran possible d’actors. Ens consta que des de l’Ajuntament de Figueres no ho han fet; ni amb els agents socials, ni econòmics, ni tampoc amb l’oposició. Han anat totalment per lliure. Altres municipis de la província de Girona sí que ho estan fent i de ben segur, els anirà molt millor. Temps al temps.

És evident que no només el Partit Popular no confia en aquest govern d’esquerres i comunistes, incapaços de donar respostes excepcionals en moments excepcionals. Aquestes solucions no han de passar per una consultora privada que ens redacti un pla, ja que prou paguem en dedicacions exclusives, parcials i càrrecs de confiança, més de 700.000 euros a l’any.

Figueres és la capital de l’Alt Empordà, on vivim majoritàriament del comerç, del turisme i de la restauració, on els autònoms i les petites empreses poden fer fallida. El futur és molt incert i aquest Govern ha de moure les cartes encertadament. Té l’obligació de trobar solucions de forma immediata i sense incrementar la despesa que a hores d’ara ja és un escàndol en majúscules i, per descomptat, encara no han trobat la fórmula que arregli aquest gran desgavell que ens ve al damunt.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li