Figueres multiplica les activitats de la CCC i arrisca amb més espectacles de carrer

0
453

Més exposicions al carrer, la setmana de Sant Jordi, un festival de pop-rock, la gran ballada al castell de Sant Ferran, un musical dedicat a Monturiol, el cicle de reflexió Àgora, els concerts de Serrat, teatre amb Dagoll Dagom o un concurs de microrelats són una petita mostra de la nova programació de la Capital de la Cultura Catalana (CCC) de Figueres. Segons ha explicat el seu comissari, Joan Manel Soldevilla, les activitats són arriscades i a més d’augmentar en nombre ho fan en qualitat. Soldevilla ha fet una valoració molt positiva del primer trimestre, gràcies, ha reconegut, a la creació de plataformes virtuals que han projectat Figueres i les propostes arreu de la demarcació i del país. 

La nova programació trimestral de la Capital de la Cultura Catalana (CCC) de Figueres fa una aposta clara per la descentralització i les activitats a l’aire lliure, després de l’èxit assolit en el primer trimestre. D’abril a juny, la programació inclou la setmana de Sant Jordi amb el concurs de microrelats, on les bases de participació es poden consultar a www.micccrorelats.blogspot.com, una lectura dramatitzada de textos de Maria Àngels Anglada i trobades amb escriptors figuerencs. També hi haurà la ciutat del circ, un nou festival de pop-rock al Molí de l’Anguila, que es consolida com un nou espai cultural de la ciutat; intervencions artístiques ExpoUrbà i Caos Total; un cicle de debat sobre diversos aspectes de la societat figuerenca anomenat ‘Àgora’; o un musical dedicat a Monturiol.

En aquest sentit, el comissari de la Capital de la Cultura Catalana (CCC) de Figueres, Joan Manel Soldevilla, ha explicat que aquests propers tres mesos es reforçarien les activitats dels eixos vertebradors d’aquest esdeveniment, com són Pep Ventura i Narcís Monturiol. El programa també inclou el concert de Joan Manel Serrat ‘100×100 Serrat’, del que les entrades ja s’han exhaurit; la representació d’Aloma, a càrrec de Dagoll Dagom; la celebració del Recercat, una jornada de cultura i recerca locals dels territoris de parla catalana, i Quioscat, una fira de promoció de les revistes que s’editen en català; i tres exposicions al carrer: ‘L’altre costat de la carretera’ de Raimon Solà, que es tracta d’un reportatge fotogràfic entre el 2008 i 2009 sobre el barri de Sant Joan de Figueres, ‘Fes i des(fer): processos actius’ i ‘Cor Salvatge’, que fa un recull de fotografies en forma de cor. La programació es complementa amb activitats infantils, música, ball, gegants i literatura.

Soldevilla ha qualificat aquesta nova programació de ‘valenta, arriscada, atractiva i innovadora’, que busca generar noves dinàmiques culturals a la ciutat i projectar una nova imatge de Figueres que vagi més enllà de la convencional. Totes les activitats i espectacles per aquests propers tres mesos s’han recollit en una agenda, de la que s’editen 20.000 exemplars. ‘No hem contat el nombre d’activitats’, ha dit Soldevilla, tot afegint: ‘el que sí podem dir és que aquesta agenda té catorze planes més que la primera’.D’altra banda, Soldevilla ha fet una valoració molt positiva dels primers tres mesos de vida de Figueres com a capital de la cultural. Segons el comissari, la creació de plataformes virtuals de projecció de la programació ha estat clau per aquest èxit. També ha destacat l’encert en programar i organitzar activitats a l’aire lliure i descentralitzar-les, a més de recuperar espais culturals com ara el Molí de l’Anguila, on actualment acull el Festival de Jazz.

Per la seva part, el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Figueres, Pere Casellas, ha explicat que el pressupost destinat a la capitalitat cultural es podria augmentar en 50.000 euros més del previst inicialment.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li