Figueres manté activat el pla de Protecció Civil, ara, pels riscos de la tramuntana

0
1021

La comarca comença a estabilitzar-se després del temporal de llevant, però la normalitat absoluta encara no ha arribat. A més dels desperfectes, es manté activat el pla de Protecció Civil a Figueres. El motiu d’ara és la tramuntana que podria afectar arbres i estructures que han patit els efectes de la llevantada. L’alcaldessa, Marta Felip, va dir ahir que “sense crear alarmisme, cal precaució i evitar córrer per espais amb arbrat com el Parc Bosc”. A banda d’això, Felip es va referir als projectes de recuperació tot dient que “esperem que ens responguin l’Estat, la Generalitat i la Diputació amb línies d’ajuts”. Confirmava també que s’havia iniciat la tramitació per demanar la Declaració de Zona Catàstrofica.
Tècnics i responsables municipals van fer les visites sobre el terreny. L’efecte més vistós ha estat, sens dubte, l’esvoranc de la Rambla per on discorre la riera de Galligans. El remolí d’aigua que es va crear a la part baixa del passeig va anar erosionant la paret i això va provocar l’esfondrament. Un esvoranc de 40 m2, la imatge del qual ha passat per bona part de les televisions i mitjans gràfics de l’Estat. I és que segons el govern municipal, Figueres va superar diumenge “un episodi que passa cada 500 anys”. El gerent d’Urbanisme, Xavier Ludevid, va destacar que “la Rambla va suportar el xàfec més gran de la seva història”. Ara es faran estudis geotècnics i altres “per intentar recuperar la Rambla com estava”, va explicar Felip. No se saben, però, ni pressupostos ni terminis.
De moment, els sacs col·locats estratègicament a la zona de l’esvoranc continuen fent les funcions de mur de contenció, “no hi ha perill d’estabilitat per als edificis més pròxims i s’ha pogut reduir la zona de seguretat”, detallava l’alcaldessa. El mercat de Nadal es mantindrà a la Rambla però per aquestes festes es descarta que l’espai estigui arranjat. També hi ha dubtes sobre la supervivència dels plataners centenaris que han sucumbit a llei de la gravetat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li