Figueres licita les obres per habilitar un sender per a vianants a la plaça Terradellas

0
842

Els treballs permetran construir un itinerari que creuarà la plaça en diagonal i acabar de reurbanitzar tot l’entorn


 

L’Ajuntament de Figueres ha tret a licitaciĂł la segona fase del projecte Mobilitat de Fluxos TurĂ­stics a Figueres-Casa EmpordĂ , una macroactuaciĂł que vol dinamitzar la zona de l’Eixample i integrar-la al centre de la ciutat, aprofitant el trasllat de l’Oficina de Turisme a la plaça de l’Escorxador i l’arranjament de l’aparcament de la carretera de Llançà. L’objectiu del consistori Ă©s que els vehicles aparquin allĂ  i, a travĂ©s d’un recorregut per a vianants, passin per la plaça El·lĂ­ptica i la plaça Terradellas per arribar al centre de la ciutat. Fa set mesos ja es va enllestir la primera fase, que va permetre millorar la imatge de la plaça Terradellas i reordenar-hi els accessos, i ara s’han activat els trĂ mits per adjudicar la continuaciĂł de les obres.

MĂ©s concretament, s’estĂ  licitant el Projecte d’adequaciĂł de l’itinerari de vianants entre la plaça El·lĂ­ptica i la plaça de l’Escorxador. Fase 1B. Plaça Terradellas. El document preveu construir un sender que creuarĂ  la plaça en diagonal, complementant el passeig que passa just per sobre de la riera. AixĂČ obligarĂ  a redistribuir els espais de la plaça, inclosa la zona de jocs infantils, que s’ampliarĂ  integrant-hi la plaça Ernest Lluch.

Paral·lelament, tambĂ© es pavimentarĂ  tot l’espai, s’adequarĂ  un pas de vianants entre la plaça i la cruĂŻlla del carrer Colom, i es reurbanitzarĂ  tota la vorera perimetral entre els carrers Vilabertran i Sant Roc (perquĂš el mateix projecte considera que ara la plaça tĂ© “una calçada sobredimensionada entre el saulĂł i les façanes”, i deixa una vorera massa estreta).

Aprofitant els treballs, tambĂ© s’actualitzaran tots els serveis de la zona: es millorarĂ  la xarxa de clavegueram, s’instaurarĂ  un nou sistema de sanejament d’aigua potable i de reg; es modernitzarĂ  la xarxa d’enllumenat pĂșblic; i se soterraran els cables de serveis, que actualment sĂłn aeris. I per acabar, tambĂ© es milloraran l’arbrat i l’enjardinat, aixĂ­ com el mobiliari urbĂ  i la senyalitzaciĂł.

El projecte tĂ© un pressupost de licitaciĂł de 336.920,27 euros (una partida que ja estĂ  inclosa en el pressupost d’aquest 2017) i les empreses hi poden presentar ofertes fins al 6 de novembre. El perĂ­ode d’execuciĂł de les obres Ă©s d’uns quatre mesos i, si es compleixen els terminis previstos, els treballs començaran just desprĂ©s de les festes de Nadal i estaran acabats a finals d’abril.

APARCAMENT DISSUASIU. Tota aquesta actuaciĂł es complementarĂ  amb la urbanitzaciĂł de l’aparcament dissuasiu de la carretera de Llançà. En aquest cas, el projecte s’ha dividit en dues parts que avançaran a ritmes diferents. D’una banda, la setmana passada es va començar a arranjar el sector est, que ja Ă©s de propietat municipal. En un termini d’uns dos mesos, es pavimentarĂ  el sorral que hi ha ara, s’hi plantaran fileres d’arbres per fer-hi ombra i s’hi senyalitzaran les places d’aparcament. I d’altra banda, l’Ășltim ple de l’Ajuntament tambĂ© va aprovar comprar el solar del sector oest _que Ă©s privat_ per 242.000 euros. Quan acabi el procĂ©s de compra tambĂ© s’arranjarĂ .

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz