Figueres inverteix 65.000 euros en les obres de reforma de la plaça de l’Estació

0
1597

Els treballs permetran repavimentar les zones de vianants, substituir l’enllumenat i renovar les zones verdes i el mobiliari


L’Ajuntament de Figueres ha començat les anhelades obres d’adequació i reforma de la plaça de l’Estació. Els treballs permetran repavimentar els espais de vianants amb un tipus de paviment sòlid, que impedirà la formació de basses quan plou, i substituir les lluminàries que hi ha ara per unes de noves més eficients. A més, també es canviaran totes les peces del terra i del paviment de les lloses de formigó que estan trencades, i es renovarà la jardineria i el mobiliari urbà de la plaça.

Aquest projecte, pressupostat en 65.000 euros, complementa les millores ja fetes a l’entorn per adequar els accessos a l’estació de trens i de les cruïlles del carrer Migdia amb els carrers Sud, Riumors i Fortirà, i l’obertura del nou carrer Joan Arderius. Aleshores es va millorar el frontal de l’estació, la captació de l’aigua i la conducció cap als col·lectors pluvials davant de l’estació de trens; es van soterrar els creuaments de serveis aeris i es van eliminar pals molestos en la via pública, es van renovar els serveis obsolets i es van adequar i ampliar les voreres de davant de les dues estacions i del carrer del Sud.

L’acabament de les obres representa l’adequació de l’accessibilitat i la millora de la pavimentació entorn de la plaça i del carrer Migdia, on no només es farà un rentat de cara, sinó que també s’hi adequaran els entroncaments amb el nou vial Joan Arderius. Amb aquesta millora, la zona de l’entorn de l’estació és una de les parts de la ciutat que han tingut més transformació els últims anys.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li