Figueres inverteix 113.923 euros en 14 projectes de cooperació i sensibilització

0
751

La meitat de les actuacions se centraran en l’àmbit educatiu, tot i que també n’hi haurà de sanitàries i de suport a les dones


El Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Figueres ha aprovat les subvencions de la convocatòria de Projectes de Cooperació i Sensibilització 2019. En total, el consistori repartirà 113.923,61 euros entre 14 projectes de 12 entitats de la ciutat i la comarca. Més concretament, invertirà 102.843,61 euros en 12 projectes de cooperació, i 11.080 euros en dos projectes de sensibilització. L’avaluació de les propostes ha anat a càrrec d’una entitat independent, la Coordinadora d’ONGs Solidàries de les comarques de Girona, que ha fet la puntuació tècnica dels projectes presentats a l’Ajuntament de Figueres. Una puntuació que serveis de base al Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat per fer l’avaluació final.

Un dels elements destacables del conjunt de subvencions atorgades als projectes de cooperació és que el 95% es destinarà a projectes impulsats a països de l’Àfrica Subsahariana, especialment al Senegal, mentre que menys d’un 5% del pressupost es dirigirà a projectes de l’Amèrica Central i, en concret, a Guatemala [vegeu el gràfic de baix].

Respecte dels àmbits d’actuació, destaca el fet que la majoria d’intervencions estan relacionades amb l’educació. De fet, representen un 50,85% de tot l’import, i permetran, per exemple, construir aules, donar bicicletes perquè els joves puguin anar a l’institut o dotar escoles rurals d’energia, entre altres. D’altra banda, els projectes vinculats a la salut i la sanitat –com poden ser l’accés i la millora de l’aigua potable, la promoció de la salut pública i la gestió mediambiental– disposaran d’un 24,5% de la subvenció concedida. I les actuacions vinculades amb l’apoderament de les dones representaran un 24,65% de l’import. En aquest sentit, es fomentarà l’associacionisme femení, l’atorgament de microcrèdits o el foment dels drets de la dona, entre altres.

Pel que fa als projectes de sensibilització, destinats al públic en general, tenen l’objectiu d’explicar i apropar la realitat dels països en vies de desenvolupament on aquestes entitats treballen, de manera que facilitaran la difusió dels valors de solidaritat, cultura de pau i drets humans entre la societat figuerenca.

Cada any poden optar a la convocatòria totes les entitats sense ànim que formin part del Consell Municipal de Cooperació i que hagin presentat un projecte de cooperació o sensibilització en països en via de desenvolupament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li