Figueres instal·larà una ‘Stolperstein’ en memòria d’Enric Moner Castell

0
793

Moner Castell va ser detingut per la Gestapo el 2 d’abril de 1943 a Maureillas-las-Illas (França) i afusellat al subcamp de Hradischko (República Txeca) el 8 d’abril de 1945


El proper dissabte 9 d’octubre a les 11 h al número 88 del Carrer Sant Pau de Figueres es farà un acte en record dels deportats figuerencs als camps d’extermini. Un acte que es complementa amb el celebrat l’octubre de 2020 a la capital de l’Alt Empordà, on es varen instal·lar un total de 10 Stolpersteine, i on en va quedar posposada la instal·lació de la llamborda dedicada a Enric Moner Castell, després que un estudi de l’investigador Unai Eguia Bizkarralegorra aportés nova informació.

La ubicació de l’acte es correspon amb el lloc on es fixa el naixement d’Enric Moner l’any 1900. Vint-i-un anys després va fugir a França amb la seva família per evitar el servei militar i tornà en època republicana casat i amb quatre fills. Es va exiliar novament a França el 1938, integrant-se a la Resistència com a passador el novembre de 1942. Va ser detingut per la Gestapo el 2 d’abril de 1943 a Maureillas-las-Illas (França) i afusellat al subcamp de Hradischko (República Txeca) el 8 d’abril de 1945.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li