Figueres instal·larà bancs de l’amistat als patis de les escoles i als parcs infantils

0
1085

L’Ajuntament destinarà una partida del pressupost a aquests elements per als centres que els demanin


Els bancs de l’amistat es podrien veure ben aviat a les escoles de Figueres. Elements amb objectius semblants de ben segur que ja funcionen en alguns centres, però ara es vol traslladar a la ciutat la idea genuïna de l’anomenat buddy bench. El darrer ple de Figueres va aprovar la proposta feta per la regidora de Cs, Elisabeth Guillén. La resta de grups hi van fer aportacions i la moció impulsada pels taronges es va aprovar per unanimitat.

Aquest tipus de bancs s’instal·len a les escoles com un racó on els nens i les nenes que se senten sols s’hi poden asseure. És una manera de fer visible que necessiten un amic o algú per jugar o xerrar. La idea va sorgir el 2012 a Florida i la seva creadora va ser una nena de 10 anys a qui li faltava la mà dreta i tenia l’esquerra malformda. La seva diversitat va portar l’Acacia Woodley a proposar als mestres de l’escola instal·lar un banc per fer front a l’assetjament escolar i promoure el respecte i l’amistat. El buddy bench ideat per l’Acacia estava decorat amb colors llampants i s’hi podia llegir les paraules respecte, somni, valor o somriure. El fenomen es va anar estenent i són diversos els centres que fan servir aquest recurs.

A la moció aprovada a Figueres es demana que el pressupost del 2020 incorpori una partida per a aquests bancs de l’amistat. Serien les escoles que els haurien de demanar. La moció aposta per aquests elements en patis de llars d’infants, educació infantil i primària, però el regidor d’Ensenyament, Josep Alegrí, apunta que l’acció «podria valorar-se també a la secundària». Altres espais que podrien tenir bancs de l’amistat serien llocs públics com ara els parcs infantils. Per la seva banda, la regidora de Junts per Figueres, Núria Galimany, va demanar que a la iniciativa hi participés també el Consell Ciutadà d’Infants. A més, la moció proposa elaborar un manual de treball per explicar els objectius dels bancs de l’amistat implicant-hi el Consell Escolar de Figueres. Un altre punt de la moció implicaria promoure un concurs per decorar els bancs i organitzar una exposició dels projectes. En aquest cas -i no com en altres- la moció va engrescar tots els grups.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li