Figueres inaugura la incubadora vertical, un espai per sembrar idees empresarials

0
991

A les instal·lacions es donarà formació, servei d’acompanyament i mentoria, i s’oferiran despatxos físics amb wifi


Convertir una idea en una empresa i que aquesta funcioni. Una bona eina perquè això pugui passar són les anomenades incubadores verticals, i a Figueres es posa en marxa aquesta setmana —divendres—, un centre d’aquestes característiques. És l’Espai d’Innovació Empresarial al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer. Seran 548 metres quadrats nous que compten amb sales de reunions, una desena de despatxos, aules de formació i un espai de relació.

El regidor de Serveis Socials, Empresa i Ocupació, Jesús Quiroga, explica que la instal·lació també ha de servir per a «l’actualització d’empreses» perquè «en el moment en què estem, molts negocis necessiten transformar-se per tenir una projecció de futur». Tant en aquest sentit com en el de les iniciatives embrionàries, aquest nou espai de Promoció Econòmica «assessorarà sobre línies de finançament, ajuts i subvencions i farà una tasca d’acompanyament.

Aquelles llavors empresarials podran tenir un servei de mentoria i un despatx amb wi-fi durant tres anys, i a partir d’aquí, la idea innovadora es podrà transformar en una empresa competitiva i autònoma». Quiroga també es refereix a la feina que «Figueres desenvolupa des de fa més d’un any amb les empreses tecnològiques, disperses per la comarca, i que tenen un valor afegit importantíssim». El regidor diu que «es tracta de donar-los un espai de referència perquè puguin treballar conjuntament». I afegeix: «l’espai d’idees és molt pràctic, muntable i desmuntable per innovar en tots els sectors, especialment en aquells amb una estacionalitat molt marcada». Quiroga també vaticina que «d’aquí a un any parlarem de realitats virtuals dins les pròpies botigues per emprovar la roba i això serà cosa d’empreses innovadores que s’implantaran i afectaran el comerç».

Promoció Econòmica farà una tasca prèvia per donar a conèixer els serveis de l’espai d’idees i, amb la consolidació, hi haurà una concurrència anual de projectes i s’establirà la priorització.

La incubadora s’ubica al nou edifici bessó del que ja existia al Centre Ferran Sunyer i Balaguer, on hi ha l’Escola Oficial d’Idiomes. L’obra ha suposat una inversió de 946.510 euros, cofinançats per l’Ajuntament, la Unió Europea i la Diputació de Girona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li