Figueres ha fet 68 actuacions contra ocupacions il·legals durant aquest any

0
1141

Figueres ha fet balanç de les actuacions en seguretat destinades a combatre els fraus elèctric i d’aigua i, en especial, les ocupacions il·legals. Han estat les intervencions estrella d’aquest 2015, que han suposat un total de 68 accions a pisos ocupats. La darrera, i la més mediàtica, la del número 16 del carrer Mandri, al barri gitano. L’edifici ja ha quedat desocupat i els mitjans gràfics han pogut accedir al bloc per comprovar els desperfectes i també com s’han tapiat els accessos als pisos.
En una compareixença conjunta, divendres, l’alcaldessa Marta Felip va destacar que “la lluita contra aquestes pràctiques il·legals s’ha intensificat” i això ha suposat poder incorporar més pisos a la borsa d’habitatge social. En total, el parc municipal disposa de 70 pisos. Per al regidor de Seguretat, Pere Casellas, les actuacions policials contra els fraus de serveis i les ocupacions il·legals suposen “la fi de la impunitat” en aquest aspecte. Ara els 24 pisos del carrer Mandri formaran part del parc d’habitatges municipal. La propietat, que és el Banc de Sabadell, reformarà l’edifici i el cedirà per a habitatges socials. Casellas també va afegir: “Ha estat una lluita contra les ocupacions il·legals amb una clara priorització dels recursos socials, però no ajudarem a aquells que estan fent les coses en contra de la comunitat.

les xifres. Amb la desocupació del bloc del carrer Mandri i la d’un pis de l’avinguda Salvador Dalí han estat 68 les actuacions contra okupes. Les intervencions contra el frau elèctric són 119 i les relacionades amb el frau d’aigua, 39. Per barris, a la zona on hi ha hagut més actuacions _més d’un centenar_ ha estat a l’oest de la ciutat, per tant, als barris de Sant Joan i el Culubret. La resta d’actuacions _fins a arribar al total de les 226_ s’han repartit entre la Marca de l’Ham, Poble Nou, Creu de la Mà, Estació, Horta de l’Hospital, Horta Capallera i Eixample.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li