Figueres ha atès un centenar de refugiats ucraïnesos

0
733

A través del nou punt d’atenció, l’Ajuntament oferirà acompanyament a l’hora de fer els tràmits legals per regularitzar la situació, com ara demanar el permís de residència, tramitar l’empadronament o sol·licitar la targeta sanitària, entre d’altres


L’Ajuntament de Figueres ha obert un punt d’atenció i suport per als refugiats ucraïnesos que arribin a la ciutat. El local és a la plaça de l’Església número 6, i obre de dos quarts de deu del matí a les dues del migdia. De moment, el consistori ja ha atès un centenar de persones refugiades que han arribat a la capital alt-empordanesa. A través d’aquest nou punt d’atenció, l’Ajuntament oferirà acompanyament a l’hora de fer els tràmits legals per regularitzar la situació, com ara demanar el permís de residència, tramitar l’empadronament o sol·licitar la targeta sanitària, entre d’altres. De cara als pròxims dies es preveu oferir reunions informatives per a grups.

COMITÈ. A més, tal com es va anunciar a l’inici del conflicte, també s’ha creat un òrgan de co­ordinació on hi ha les àrees de Guàrdia Urbana, Serveis Socials i Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Figueres, la Fundació Salut Empordà, Càritas, la Creu Roja, el Col·legi d’Advocats i diversos membres de la comunitat ucraïnesa. L’objectiu d’aquest comitè és coordinar al màxim l’arribada de persones i les recollides de material humanitari, entre altres accions solidàries.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li