Figueres guanya la màxima distinció de Viles Florides amb quatre Flors d’Honor

0
1506

El premi distingeix els municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament


 

Figueres va rebre divendres passat a Mollet del Vallès la màxima distinció dels premis Viles Florides amb quatre Flors d’Honor, un reconeixement que situa la ciutat entre les onze millors Viles Florides del país. El regidor de Serveis i Qualitat Urbana de Figueres, Quim Felip, va recollir el premi a la gala Flors d’Honor 2017 que es va celebrar al Teatre Municipal de Can Gomà, en un acte presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret.

Viles Florides és un projecte promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que distingeix els municipis que treballen per a la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds, i valora la riquesa natural i paisatgística del país.

El projecte Viles Florides va començar amb només disset poblacions participants, i enguany ja ha arribat a la xifra de 118 municipis. De l’Alt Empordà, a banda de Figueres, hi participen també Castelló d’Empúries, que ha estat reconeguda en aquesta edició amb 3 Flors d’Honor; Roses, també amb 3, i Llançà i Peralada, amb 2.

El jurat del concurs està format per professionals especialitzats dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme, el mobiliari urbà i d’altres àmbits, i té en compte aspectes com la millora de la qualitat de vida dels veïns, l’estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social sobre les polítiques de sostenibilitat mediambiental, o el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat

En l’entrega dels premis, Felip va destacar la feina de la brigada de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Figueres i Ecoserveis, encapçalada per Emili Gispert.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li