Figueres gasta 45.000 euros a l’any en mobiliari malmès, pintura i paviment

0
553

L’incivisme és un dels motius principals que genera costos de manteniment en una ciutat i Figueres no n’és l’excepció. L’any passat l’Ajuntament va destinar 45.000 euros per arreglar els desperfectes de mobiliari urbà, paviment i senyalització. La qüestió és que bona part d’aquesta despesa es podia haver evitat.
En xifres, durant el 2012 es van arreglar o substituir 131 bancs, 251 pilones, entre 38 i 45 papereres i 140 senyals verticals. Pel que fa a pintura vial, la brigada del Consistori va gastar una quantitat de 7.200 quilos i els arranjaments de paviment i panot van suposar la col·locació de 1.000 m2 de material. (Vegeu quadre en aquesta pàgina).
El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, explica que “aquesta xifra sol ser força estable i per això l’Ajuntament ja hi destina una partida similar cada any”. La quantitat d’accions vandàliques però canvia en funció de l’època de l’any. “Hi ha temporades amb més actes vandàlics que d’altres”, explica Felip.
Per barris, segons l’Ajuntament, “s’actúa tant al centre com a les barriades”, tot i que el mateix Consistori admet que per qüestió d’imatge i promoció turística és té especial cura amb el centre de la ciutat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li