Figueres farà un pla per combatre les plagues de rates, coloms i mosquits

0
841

 Fa temps que el problema de les rates a Figueres està en boca de veïns. Fins i tot a les xarxes socials se’n parla. Aquells que han denunciat el problema asseguren haver-ne vist de nit trepant pels arbres dels jardins Enric Morera. De versions n’hi ha diverses i sí que hi ha una gran coincidència en què els focus de rates s’acumulen en edificis deteriorats de la ciutat. Doncs bé, el tema d’aquesta plaga va arribar a l’últim ple de Figueres arran de la pregunta que Compromís per Figueres va fer a l’equip de govern sobre els focus de mosquit tigre.
El regidor de Compromís, Xavi Monfort, va retreure a l’Ajuntament que no s’haguessin seguit les recomanacions de la Generalitat pel que fa a la prevenció i lluita contra el mosquit tigre. Això segons Monfort “hauria mitigat la incidència que hi ha hagut a l’agost”.
El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, va explicar les actuacions d’urgència que es van fer i aquelles que hi ha previstes tot i que “el mosquit tigre està a punt de desaparèixer pel seu cicle temporal”. És per això que no es faran actuacions especials a tot el clavegueram de Figueres perquè “les larves ja no seran viables d’aquí a 15 dies”. A partir d’aquestes explicacions Cruanyes va anunciar: “L’àrea de Medi Ambient està estudiant no només el problema del mosquit tigre, sinó també el tema del mosquit comú, els coloms, les rates, les paneroles, els estornells, els gats i totes aquells bestioles que es consideren plaga”. Figueres estudia els costos que representen serveis de prevenció públics com el del mosquit tigre i que aporten. Per això s’estudia la contractació d’una empresa que, segons el regidor, “garantiria les actuacions al llarg dels 12 mesos de l’any , es faria prevenció continuada de les plagues i actuacions determinades si hi hagués algún repunt”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li