Figueres estudia habilitar l’aparcament d’autobusos gratuït a la ronda del Parc

0
443

L’Ajuntament de Figueres està estudiant la possibilitat d’habilitar un pàrquing per a autobusos públic i gratuït a la ronda del Parc. Més concretament, la idea seria adaptar un dels laterals de la calçada perquè s’hi puguin estacionar els autocars que porten turistes a la ciutat. Així ho ha avançat l’alcaldessa, Marta Felip, que deixa clar que “encara no hi ha res segur”.
De fet, el que no està decidit és la ubicació, però el Consistori sí que té clar que cal arranjar un nou aparcament per a autocars. I és que actualment només hi ha el del Garrigal, que és de pagament, i en els darrers mesos hi ha hagut força polèmica perquè els autocars s’aturen al carrer Tramuntana per descarregar els turistes que visiten el Museu Dalí, i molt sovint això provoca retencions i aglomeracions. El problema té una doble vessant. D’una banda, les empreses de transport consideren que les taxes que cobra SABA per aparcar al Garrigal són massa cares (motiu pel qual opten per descarregar els passatgers i sortir de la ciutat, o per quedar-se al mateix carrer Tramuntana). D’altra banda, al recinte només hi caben 18 vehicles, mentre que cada mes n’arriben una mitjana de 35 (i a l’estiu aquest nombre puja fins als 70).
Davant d’aquesta situació, al ple del passat mes de febrer l’equip de govern ja es va comprometre a buscar solucions. Una de les primeres que es va plantejar és la d’adequar un espai de l’aparcament dissuasiu del Parc de les Aigües. Respecte d’aquesta opció, Felip analitza que “té l’avantatge que té bona entrada, però després, un cop baixa la gent, ha de passar a peu pel carrer la Jonquera, que és molt estret i ja hi ha dificultats ara”. Per aquest motiu també s’han posat sobre la taula altres alternatives, i una de les més ben vistes és la de la ronda del Parc.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li