Figueres estrena nou alcalde

0
940

A la fi la ciutat de Figueres tĂ© alcalde. Des de feia mesos la ciutat anava com un vaixell a la deriva, sense projectes, sense acords, sense avenços… i al mateix temps s’anava deteriorant a passos agegantats. De totes maneres, no han estat aquests darrers mesos d’inoperĂ ncia polĂ­tica el que ha portat Figueres a una situaciĂł de terrabastall total, sinĂł que l’ocĂ s de Figueres s’arrossega des de fa anys, bastants anys. AixĂ­, ha passat a convertir-se en una de les ciutats mĂ©s brutes, on han augmentat els robatoris a cases ocupades (nomĂ©s han augmentat en cinc poblacions mĂ©s a tot Catalunya, i Figueres n’és una. BĂ©, almenys sortim en alguna llista: val mĂ©s que en parlin malament que no pas que no en parlin, no Ă©s aixĂ­?). On l’índex de poblaciĂł immigrant tambĂ© ha augmentat sense cap control… però no tot sĂłn augments.

També hi ha hagut reduccions, com de places de pàrquing, ajuts econòmics i places socials de diferents modalitats, reducció de comerços al centre (sorpresa majúscula en anar a la Benetton i al moment d’entrar-hi veure el cartell d’unes finques: «Es lloga», el cartell als nassos i jo em vaig quedar amb un pam de nas. Fetes les posteriors indagacions m’assabento que el comerç es trasllada al Gran Jonquera). Una altra gran pèrdua comercial.

Resumint, l’alcaldessa sortint ens deixa una ciutat patètica, quasi en les tenebres, en què els figuerencs marxen cap a altres poblacions per no veure ni viure el declivi; els preus dels pisos baixen i la ciutat és un reclam per a màfies, delinqüència, prostitució, incivisme, tirotejos, edificis vells, empantanegada per les obres i bruta, molt i molt bruta.

Tot aquest panorama és el que es troba el nou alcalde. Però malgrat que sigui nou en el càrrec, no ho és pas en l’equip de govern. Sorprenen, així, les seves declaracions en què diu que en tots aquests aspectes vol posar fil a l’agulla i proposa tenir tolerància 0 per molts d’aquests. Així, ja ha començat a posar en pràctica algunes actuacions policials. La meva pregunta és: On era ell, essent el segon comandament de l’alcaldessa sortint, mentre la ciutat s’anava degenerant? Mirava cap a un altre cantó? Les seves propostes no tenien valor? Potser ni les va arribar a plantejar en petit comitè a la seva cap? I el més greu! Per què quan els partits de l’oposició alertaven d’aquesta situació i proposaven mesures per corregir-la ell i el seu equip hi votaven en contra? Són preguntes inquietants i que m’agradaria que algun dia el Sr. alcalde ens respongués.

Ara ja té les mans lliures per fer i desfer, però seria d’agrair que deixés els interessos partidistes de banda, i comencés a fer el bé per la ciutat. És igual de quin grup vinguin les millores, si del que es tracta és de millorar la ciutat i la vida dels figuerencs. Fins ara no ha funcionat aquesta manera de fer, i així ens trobem. Li demano que no pensi només en el càrrec i els vots de les pròximes eleccions municipals. No és tan important de qui prové la mesura de millora, sinó que aquesta tiri endavant i es faci efectiva. Això és el que volem els figuerencs. El fet d’escoltar a les propostes d’altres forces polítiques de l’Ajuntament, i que serveixen per millorar, donen molts més vots que negar-s’hi i refusar-les, pel simple fet que no han sorgit del grup polític al qual es pertany.

Per tant, demano al nou alcalde que tingui amplitud de mires i que realment les seves declaracions no quedin en paper mullat. Que es deixi d’orgulls, hostilitats, interessos personals i/o partidistes i busqui el consens amb la resta de regidors i forces polítiques per tal que tots en sortim beneficiats i Figueres la primera.

Fer política municipal és procurar el millor per a la ciutat i els seus habitants, i deixar-se de temes que poden interferir i són d’altres estaments més alts. No s’han de barrejar conceptes.

L’Ajuntament de Figueres no té poder per influir en el procés, tema estrella de l’anterior alcaldessa, però sí que té totes les eines i recursos per millorar la ciutat.

Al cap i a la fi, els habitants d’una població, a les eleccions municipals, votem pensant en la ciutat i en els programes més atractius per aquesta. Per a altres temes, ja tenim altres plebiscits.

Molta sort al nou alcalde en aquests poquets mesos que li queden per exercir el cĂ rrec!

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li