Figueres es Mou programa 31 espectacles enmig dels dubtes sobre la seva continuĂŻtat

0
1278

Agitart organitza del 2 al 8 de juliol el festival Figueres es Mou i omplirĂ  la ciutat de dansa i circ amb artistes internacionals


 

Figueres ballarà del 2 al 8 de juliol amb el festival Figueres es Mou. La mostra de dansa, que fins ara es deia Agitart, com l’entitat impulsora, ha canviat de nom i d’imatge en aquesta cinquena edició, que oferirà més de 30 propostes artístiques. Una desena d’actuacions provenen de professionals de països com Suïssa, Israel, França, el Regne Unit, Mèxic, Japó, Itàlia o Grècia. Tot i això, la majoria de companyies són catalanes, un total de catorze, i set vindran de la resta de l’Estat. Per espais com la Rambla, la plaça de Josep Pla, el cementiri, el Parc de les Aigües, La Cate o l’Institut Ramon Muntaner es podran veure ballarins dins cossos inflables i actuacions amb quilos i quilos de palla, trapezis o xanques, que faran reflexionar el públic sobre temes diversos com el concepte de carrer o de petó, l’homofòbia o si és possible canviar la societat. Alguns espectacles es podran degustar amb la iniciativa «Tastets escènics», en què es maridarà vi de l’Empordà amb les diverses peces. Tres col·lectius estrenaran les seves obres: Les Impuxibles, Com Un Llum Teatre i Capicua. Per tercer any, també s’han programat tallers impartits per professionals de renom internacional.

FUTUR A L’AIRE. El futur del festival, que va arrencar el 2014 a partir d’una beca de 6.000 euros del consistori figuerenc, no estĂ  clar. Al llarg d’aquests anys, la mostra s’ha consolidat i ha passat d’una sola jornada a set dies dedicats a l’art. «Ens n’estem plantejant la continuĂŻtat», afirmava Roger Fernández, promotor de Figueres es Mou, juntament amb Georgina AvilĂ©s, durant la presentaciĂł del cartell davant la premsa, la setmana passada a la ciutat. «Rebem un escĂ s suport per tot el que engloba l’activitat. És impossible continuar desenvolupant, entre nomĂ©s dues persones, un treball que hauria de ser pĂşblic i que l’Ajuntament no fa», afegia el ballarĂ­. L’alcaldessa, Marta Felip, que es va mostrar satisfeta amb el creixement del festival, va replicar Fernández i AvilĂ©s: «Tots els promotors consideren insuficients les aportacions, però el pressupost no ha fet mĂ©s que crĂ©ixer. L’esforç Ă©s important». Felip va recalcar que es tracta «de dansa gestionada Ă­ntegrament amb diners pĂşblics».

LES XIFRES. El festival té un cost de 60.000 euros i el consistori n’aporta 33.000. La resta provenen d’ajudes de la Diputació de Girona o de la Generalitat. No obstant això, el total del pressupost de l’entitat Agitart, que ofereix propostes de dansa en centres i escoles d’arreu de la comarca, frega els 100.000 euros i, en aquest cas, 60.000 venen de l’Ajuntament de Figueres. Amb tot, els organitzadors d’Agitart asseguren que disposen de 30.000 euros anuals per cobrir totes les despeses del personal, que a part del Festival de l’estiu, organitza activitats al llarg de tot l’any.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li