Figueres es mou contra el cĂ ncer

0
1093

La Run4Cancer se celebrarĂ  aquest diumenge, dins del marc del Dia Mundial contra el CĂ ncer


Un any més, Figueres tornarà a ser la seu alt-empordanesa de la Run4Cancer, la cursa solidària de les comarques gironines que impulsa la Fundació Oncolliga Girona amb una fita concisa: promoure els hàbits saludables i recollir diners per ajudar els malalts de càncer del territori i les seves famílies.

En concret, l’esdeveniment se celebrarà aquest diumenge i estarà emmarcat dins dels actes de commemoració del Dia Mundial contra el Càncer –4 de febrer. La seva principal particularitat és que, paral·lelament a la prova de Figueres, també es disputaran altres curses arreu del territori gironí: Salt, al Gironès; Olot, a la Garrotxa; Planoles, al Ripollès; Palafrugell, al Baix Empordà; Riudellots de la Selva i Tossa de Mar, a la Selva, i Porqueres, al Pla de l’Estany.

LES CARACTERÍSTIQUES. El recorregut figuerenc s’iniciarà des del Parc Bosc i arribarà amb dues modalitats diferents: una prova de 5 quilòmetres, dirigida a tots els públics i especialment a les famílies, i una altra distància de 10 quilòmetres, més adreçada als corredors habituals. L’activitat d’aquest diumenge s’iniciarà puntualment a les deu del matí, i els participants, en el moment de recollir el dorsal, rebran per part de l’organització una samarreta i una bossa commemorativa de la cursa. A l’arribada, d’altra banda, hi haurà un esmorzar per a tots els corredors.

«MOU-TE PEL CÀNCER». Més enllà de fomentar la pràctica esportiva, un dels altres objectius capitals de la Run4Cancer és lluitar contra el càncer. En aquest sentit, tot el que es recapta durant la prova va dirigit a millorar la qualitat de vida dels malalts i de les seves famílies. L’any passat, per exemple, les inscripcions i les donacions de diverses empreses col·laboradores van aconseguir un suport econòmic de més de 32.000 euros: 32.086 euros, concretament. En aquest cas, els diners es destinen a finançar els serveis que es brinden des de l’Oncolliga: des d’atenció psicològica fins a sessions de fisioteràpia a domicili, estètica oncològica, préstec de material o atenció familiar, entre molts altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li