Figueres es converteix en Nova Orleans amb la 23a edició del Festival de Jazz

0
68884

Després d’uns anys sense el Festival, Joventuts Musicals de Figueres, l’any passat, va recuperar la cita i va presentar un nou format per acostar el gènere a la ciutadania


“El jazz tracta sobre estar en el moment present”, aquesta frase és d’un dels compositors de jazz i pianista més importants dels Estats Units, Herbie Hancock, de 1940. La música jazz sovint convida a gaudir del moment i no només de la seva melodia, d’aquesta manera, la 23a edició del Festival de Jazz de Figueres segueix apostant per acostar el jazz al públic menys expert amb una desena de propostes.

Després d’uns anys sense el Festival, Joventuts Musicals de Figueres, l’any passat, va recuperar la cita i va presentar un nou format per acostar el gènere a la ciutadania. Seguint aquesta línia, els dies 15, 16,17 i 18 de juny, Figueres sonarà com la ciutat de Nova Orleans als anys trenta. Tal com explica el president de Joventuts Musicals de Figueres, Gerard Valverde, alguns dels escenaris més especials de la programació d’enguany són la plaça de les Patates o la plaça de l’Església. A banda d’aquests espais n’hi ha d’altres com La Cate que acollirà els caps de cartell o El Dynàmic Cerveseria i la Sidreria Txot’s, que s’hi faran els concerts de format més íntim.

L’alcaldessa i regidora de Cultura de l’Ajuntament de Figueres, Marta Felip, manifesta que aquest Festival s’ha consolidat gràcies a la seva trajectòria i afegeix que el fet de “maridar els espais de la ciutat amb música” és molt positiu per a la ciutat deFigueres i per fidelizar el públic del certamen.

JAZZ PER A TOTHOM. Durant la presentació de la 23a edició, el director artístic del festival, Dani Alonso, destaca les actuacions de més renom o més especials d’aquest 2017. La novetat d’enguany és la col·laboració d’El Cineclub Diòptria i Figueres, Capital de la Sardana 2017, amb el Festival de Jazz. D’aquesta manera, el tret de sortida és el dijous 15 de juny, amb la projecció del film Born to be blue que es farà a La Cate, a les 21h. Aquesta activitat és el resultat de la recuperació de la col·laboració d’El Cineclub Diòptria. Una altra de les cites destacables és el concert de Big Cat. Aquesta jove formació de l’Escola Superiror de Música de Catalunya (ESMUC) proposa una vetllada musical gratuïta a través dels ritmes de jazz, cobla i llatins. Aquest concert és que per commemorar Figueres, Capital de la Sardana 2017. Aquest mateix dissabte també hi haurà una cercavila musical pels carrers i places de Figueres a partir de les 18h.

JAZZ DE RENOM. Tot i que l’objectiu de l’organització és acostar el jazz al públic i per això la majoria d’actuacions són gratuïtes i tenen lloc fora de les sales de concert., aquest any el Festival proposa dos concerts de pagament amb artistes de primer nivell. Un d’ells serà a mans d’Ignasi Terraza &Bert Van Den Brink, un Tete â Tete de dos pianos. Terraza és un dels pianistes de jazz més reconeguts de l’Espanya i el seu company holandès, Bert Van Den Brink, està considerada una de les llegendes del jazz europeu que destaca per haver treballat amb la cantant Dee Dee Bridgewater.

L’altra cita de pagament és el concert del britànic Anthony Strong&Barcelona Jazz Orquestra, una de les formacions més reconegudes del panorama musical actual i pot presumir d’haver actuat als grans festivals de jazz d’arreu del món. La seva música està impregnada de soul, jazz i blues i està considerada una de les millors big bands del territori europeu

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li