Figueres ensopega amb la història

0
861

L’alcaldessa, Agnès Lladó, i la consellera de Justícia, Ester Capella, van participar dissabte en la col·locació de la primera peça en memòria de deportats figuerencs a camps de concentració del nazisme, dedicada en aquest cas al deportat Vicens Gené


Emotiu acte aquest dissabte a Figueres en memòria de deportats figuerencs a camps de concentració del nazisme. L’alcaldessa, Agnès Lladó, i la consellera de Justícia, Ester Capella, van participar en la col·locació de la primera peça, dedicada al deportat figuerenc Vicens Gené.

La resta de llambordes, corresponents a 10 noms més, es col·locaran posteriorment a prop dels domicilis de les víctimes. Tot i això, el llistat de deportats i el cens de víctimes es manté en constant actualització (banc.memoria.gencat.cat). El cens és el resultat d’un projecte de recerca liderat pel Memorial Democràtic amb col·laboració de l’Amical Mauthausen i la Universitat Pompeu Fabra. Les peces que es col·loquen en homenatge a les víctimes estan dissenyades per l’artista alemany Gunter Demnig. N’hi ha col·locades 75.000 a diversos països del món i la primera stolpersteine es va instal·lar el 1996. El terme stolpersteine vol dir en alemany ‘pedres que ens fan ensopegar’. Aquests elements artístics són blocs de ciment de 10 x 10 cm. Tenen una placa de llautó daurat amb les dades més rellevants de la víctima gravades.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li