Figueres Democràcia vol que també s’enderroquin tots els blocs sindicals

0
829

Figueres Democràcia vol que l’Ajuntament de Figueres redacti un pla de millora urbana per al barri de Sant Joan i les zones adjacents. I com que volen que ho faci de manera urgent, han presentat una al·legació al pressupost del 2016 perquè aquest any ja s’hi destini una partida de 50.000 euros. A l’hora de tancar aquesta edició, diversos membres de la plataforma estaven reunits al teatre del Bon Pastor amb associacions de veïns de la zona i regidors per parlar de la proposta.
Tal com ha explicat el portaveu de l’entitat, Alfons Romero, estan d’acord amb la diagnosi que l’Ajuntament va ver el desembre del 2014 per justificar la intervenció integral a la zona nord-oest de la ciutat, sobretot tenint en compte que les condicions socioeconòmiques hi són força deplorables. Però alerten que el Pla d’actuació integral previst pel 2015 no es va complir (segons ells, per “deficiències provinents de la manca de capacitat i voluntat política més que d’errades tècniques”). Aquest pla preveia quatre actuacions urbanístiques que, per la plataforma, “són insuficients per abordar enèrgicament el problema”; i per això creuen que s’hauria de redactar el Pla de millora urbana.
La proposta preveu idear diverses operacions tant a curt com a mitjà i llarg termini que abastin tots els àmbits: des del social fins al cultural, passant per l’educatiu, el cívic, l’urbanístic, l’econòmic, el laboral o la seguretat. Tal com explica Romero, el pla “ha d’esdevenir un projecte global, un instrument que representi un acord entre les diverses administracions per abordar la complexitat i necessitats d’aquest entorn social”. En aquest sentit, hauria de projectar diverses operacions de rehabilitació, reforma interior i remodelació urbana, així com canviar zonificacions i donar nous usos i nous equipaments. Tot, amb l’objectiu final d’assolir “una nova realitat que modifiqui l’actual” i “afavorir el naixement d’un nou barri on les millores siguin un fet”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li