Figueres deixarà de rebre 100.000 euros per l’IBI de l’AP-7

0
823

El ple aprova una moció de Junts per Figueres per demanar a l’Estat un accés de l’autopista per la zona del castell i el TAV


Figueres s’ha adherit a la declaració del Consell d’Alcaldies de l’Alt Empordà per instar a l’Estat a millorar els accessos a l’AP-7 després de l’alliberament dels peatges, el passat 1 de setembre. El darrer ple va aprovar una moció de Junts per Figueres en aquest sentit que va rebre el suport de tots els grups, excepte de Cs, que es va abstenir.

Setmanes després de l’aixecament de les barreres s’ha constatat un augment de trànsit del 20% a l’AP-7, tal com va exposar el regidor de Junts per Figueres Josep M. Bernils durant la presentació de la moció. Junts considera que cal aprofitar la incidència directa de l’alliberament de l’AP-7 per fer peticions a l’Estat, en la línia de les efectuades per la Cambra de Comerç de Girona i la Diputació.

El text aprovat en el ple insta l’Estat a compensar els municipis per l’IBI que deixaran de cobrar de la concessionària. En el cas de Figueres es tracta de 100.000 euros anuals. Altres peticions són demanar un accés directe a l’AP-7 per la zona del castell i el TAV i potenciar l’accessibilitat a la Jonquera Sud i Figueres-Llers, així com completar els enllaços a les zones d’entrada i sortida de la Jonquera. També es reclama que l’N-II s’adapti en funció de cada tram i que l’Estat inclogui en els pressupostos una partida per al desdoblament de la ronda de Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li