Figueres crearà un servei municipal de promoció turística

0
728

L’equip de govern tira endavant el tràmit per regular aspectes com la informació, l’atenció i les instal·lacions turístiques


El ple de Figueres ha aprovat inicialment el servei municipal de promoció turística de la ciutat. Això també comporta la creació del reglament, el projecte d’establiment del servei i la memòria justificativa. Segons l’equip de govern s’engega aquest tràmit perquè «fins ara Figueres no tenia establert de manera formal cap servei de promoció turística».

Amb la creació del servei es redacta un reglament per regular els serveis d’informació, difusió i atenció turística, el conjunt d’instal·lacions, activitats i recursos humans, materials i tecnològics que l’Ajuntament posa a disposició de visitants i usuaris. La nova figura també permetrà vendre activitats i productes turístics.

Amb l’aprovació inicial ara se sotmet a informació pública el document i s’obre el període de 30 dies per fer reclamacions i al·legacions.

Figueres es considera des de fa dècades ciutat turística i en els darrers anys les polítiques municipals en aquesta matèria es vinculen cada cop més amb el turisme cultural i també amb la zona com a destí de compres. Històricament, l’any 1967 Figueres va crear l’Oficina de Turisme a la plaça del Sol. Un edifici que actualment és la seu de la DO Empordà. Al maig del 2016 es va traslladar l’Oficina de Turisme de la plaça del Sol a l’edifici de l’antic Escorxador. Aleshores es va inscriure l’oficina dins el Registre de Turisme de Catalunya (RTC) i a la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya. El 2017 la seu va augmentar de categoria i va passar de segona a primera.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li