Figueres crea la Taula de Benestar i Protecció Animal com a òrgan participatiu

0
896

La proposta rebrà el vistiplau del plenari, que en determinarà la composició i presidència, a mans de Sònia Trilla


La regidora de Medi Ambient, Sònia Trilla, presidirà la Taula de Benestar i Protecció Animal de Figueres, que el ple tira endavant aquest dimarts. La presidència recau en el regidor delegat en la matèria, que en aquest cas és Trilla. Pel que fa a la resta de membres, hi haurà una dotzena de vocals.

PARTICIPACIÓ. Aquest òrgan té com a objectiu estudiar, valorar i vetllar pel compliment de la normativa existent en matèria de benestar animal a la ciutat. Per al seu funcionament hi haurà una representació de tots els grups municipals, que no necessàriament seran regidors. També hi participen un tècnic de l’àrea de Medi Ambient; un tècnic de Serveis Urbans; un representant de la Comissió dels Drets dels Animals del Col·legi d’Advocats de Figueres i un representant de cada entitat animalista de Figueres. Aquestes entitats que tindran un vocal a la taula són CANAE; SOS Mininus i l’Associació Protectora d’Animals i Plantes de Figueres. La mesa es reunirà en sessió ordinària un cop al trimestre i de manera extraordinària sempre que el president ho consideri oportú o a petició expressa d’una cinquena part dels seus membres.

MÉS ANIMALS DOMÈSTICS. En el text del dictamen es fa referència a l’increment, en els darrers anys, de la presència d’animals domèstics a la ciutat. Es tracta especialment de gossos i gats i tot això «vinculat a unes noves pautes socials i al seu alt valor afectiu i emocional per a gran part de la ciutadania». S’afegeix també en el text que es constata «una major sensibilitat animalista, de conscienciació i respecte pels drets i el benestar dels animals». La taula podrà assumir diferents funcions, entre les quals hi ha la de promoure les adopcions d’animals i conscienciar contra l’abandonament. També es proposaran els paràmetres que han de complir les cases d’acollida, treballar per crear-ne un registre municipal i establir un protocol per a la notificació de casos de maltractament animal. També es vol vetllar pel bon funcionament del comís d’animals maltractats i un estança segura i còmoda. Totes les accions sobre la situació dels animals a Figueres inclou els domèstics, de companyia, exòtics, ensalvatgits, fauna salvatge, animals perduts i abandonats.

HOTEL PER A ENTITATS. Una altra acció que es podria concretar és la creació d’un hotel per a entitats i associacions animalistes. El vicealcalde, Pere Casellas, explicava dies enrere que «s’està treballant en adequar alguna instal·lació municipal a la zona del Parc de les Aigües. Concretament, als Caputxins, on hi havia l’habitatge del vigilant de l’escola». El consistori vol, amb l’ajut de les entitats animalistes, «prestar un millor servei en aquest àmbit».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li