Figueres congela impostos i taxes per al 2018 però les escombraries podrien pujar

0
1772

El govern del PDeCAT prorroga les ordenances fiscals i es mantenen totes les bonificacions i exempcions


 

Figueres ja té ordenances fiscals per a l’any vinent. En aquest cas el document no haurà de passar pel ple municipal perquè el govern del PDeCAT, que es troba en minoria, ha decidit prorrogar les ordenances del 2017. La situació és que queden congelades les taxes i els impostos per al 2018 i totes les bonificacions i exempcions fiscals aprovades es mantenen.

Els impostos congelats són l’IBI (impost de béns immobles), l’IVTM (impost sobre vehicles de tracció mecànica, ICIO (impost sobre construccions, instral·lacions i obres), IVTNU (increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana) i l’IAE (impost sobre activitats econòmiques). El govern destaca que l’IBI , amb un tipus impositiu del 0,7945% es manté des del 2014 i al mateix nivell que altres municipis com Blanes o Olot.

L’alcaldessa, Marta Felip, va explicar que s’ha estudiat la gestió econòmica de la despesa i diu que “estem en condicions de congelar i no carregar més fiscalment economies familiars i empresarials”.


ESCOMBRARIES. Figueres és encara a l’espera de tancar el nou contracte de recollida de les escombraries, que finalitza el setembre del 2018. Marta Felip va admetre que en l’escenari del 2017-2019 hi ha la necessitat d’augmentar aquesta taxa. El govern ja la va apujar el 2107 i per al 2018 no s’augmentarà “encara”, però sí que hi haurà modificació “en el moment que entri en servei el nou contracte”. L’alcaldessa va apuntar que ara els ciutadans no han de pagar més per un mateix servei i va afegir que no s’encariran les escombraries “fins que no sapiguem el cost definitiu d’aquest servei”.

JORDI MASQUEF. El regidor de Rendes i Recaptació va destacar que “no sempre és fàcil mantenir les bonificacions i exempcions en un context de congelació d’impostos”. Masquef va afegir que “hem fet bondat i no hem estirat més el braç que la màniga”. Sobre el fet de no portar les ordenances al ple el regidor explica que no hi haurà decret d’alcaldia i la pròrroga serà automàtica perquè “una llei només se substitueix quan hi ha un altra que la pugui substituir”. El regidor de Rendes es vol centrar ara en la “confecció d’un pressupost equilibrat”. De fet, serà una tasca complicada donada la minoria del govern figuerenc _cinc regidors i setze a l’oposició_. Precisament, i després de saber-se que es prorroguen les ordenances, l’oposició estudia la validesa d’aquesta tàctica del govern i no descarta altres opcions de pronunciament sobre les taxes i impostos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li