Figueres compra un plànol del 1753

0
993

El document és important pel seu valor històric, ja que permet entendre els moments previs a la construcció del Castell de Sant Ferran, la fortalesa més gran d’Europa


L’Ajuntament de Figueres ha adquirit un plànol previ a les obres de construcció del Castell de Sant Ferran fet per l’enginyer militar Juan Martín Cermeño i el seu fill Pedro Paredes-Cermeño. Es tracta d’un dibuix aquarel·lat sobre paper verjurat de 49×74 cm. L’import de l’adquisició ha estat de 2.500 euros.

El document és important pel seu valor històric, ja que permet entendre els moments previs a la construcció de la fortalesa més gran d’Europa. És tracta d’un dels pocs plànols que es conserven previ a la seva construcció.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, afirma que «És una adquisició important perquè ens permet tenir documentat gràficament un moment important de la conceptualització d’aquesta fortalesa tant vinculada a Figueres, doncs el Castell de Sant Ferran en els propers anys ha de ser un actor turístic i cultural de primer odre a la ciutat.»

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li