Figueres commemora el 8 de març

0
1276

Un lliurament de premis artístics, un sopar tertúlia i una performance amb col·loqui per defensar els drets del sector femení 


L’Ajuntament de Figueres, en col·laboració amb entitats de la ciutat, va programar una desena d’activitats que s’allargaran fins al 15 de març per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Una de les cites de dimecres, 8 de març, va ser el lliurament de premis Rosa Maria Ymbert. Aquest concurs es fa en homenatge a Maria Rosa Ymbert i per sensibilitzar els estudiants de segon cicle d’ESO de la comarca sobre les desigualtats de gènere. La regidora de la Dona, Dolors Pujol, va lliurar els guardons de les dues categories: la plàstica, que es va emportar Neus Graboleda, amb el 1r premi; el 2n premi, Queralt Costa, i el 3r, Elisa Camara. I la categoria literària, que es va repartir de la següent manera: 1r premi, Judit Vinagre; 2n premi, Anna Ferrers, i 3r premi, Núria Riba. També es va fer una menció especial, sense premi, al dibuix en llapis de l’estudiant Misseti Oyeniyi de l’escola La Salle Figueres., pel seu contigut i l’estil.

PERFORMANCE. Per donar la visió més crítica de la igualtat de gènere, l’Oficina Jove va organitzar una performance al carrer, titulada Això és Amor?. Va ser una representació de tres esquetxos teatrals que representaven una relació amorosa. Després de cada acte, les protagonistes començaven un debat amb el públic, més aviat jove, sobre la problemàtica de la desigualtat de gènere i el masclisme.

ÀNGEL REYNAL

XEC. Per altra banda, el mateix dimecres la xarxa XEC Empordà va organitzar un sopar tertúlia amb 4 convidats. Més de 50 persones van assistir a la vetllada, que va començar amb una actuació musical de la cantant Aitana. Hi van participar l’economista i emprenedora Marta Zaragoza; el founder i CEO del Museu de les idees (MIBA), Pep Torres; la periodista i cantant Clara Sánchez-Castro, i l’artista plàstic Alvaro Soler.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li