Figueres comença a multar pel mal ús dels patinets i ja prepara una ordenança

0
1857

Més de 70 aparells circulen per la ciutat i la Guàrdia Urbana ha posat en marxa una campanya per «posar ordre»


Circular per les voreres, portar auriculars o parlar pel mòbil conduint un patinet elèctric per Figueres costarà a partir d’ara 200 euros. I és que la setmana passada la Guàrdia Urbana va començar a multar els usuaris d’aquest tipus de vehicle per intentar establir les bases d’una normativa que ha de permetre pacificar el trànsit. De fet, tenint en compte que l’ús dels patinets va a l’alça, l’Ajuntament ja ha començat a treballar en la redacció d’una nova ordenança municipal que en regularà els usos.

El vicealcalde, Pere Casellas –que també és responsable de Seguretat–, troba «evident» que «cal alguna actuació», perquè actualment «els usuaris no saben ben bé quines obligacions tenen». I avança que les premisses són «posar ordre» i «dir que les voreres són per als vianants». I l’inspector de la Guàrdia Urbana, Josep Maria Riera, explica que actualment s’està tramitant una modificació del Reglament general de vehicles (per incorporar-hi aquests aparells), i que mentrestant es regiran en una instrucció de la Direcció General de Trànsit que ja fixa unes premisses a seguir.

HAN INFORMAT DURANT 15 DIES. El caporal de la Unitat de Mobilitat de la Guàrdia Urbana, David Pey, explica que el cos policial ha dividit la seva intervenció en tres fases. Primer, durant 15 dies van fer una campanya informativa en què van aturar 72 patinets (64 eren vehicles de mobilitat personal que podien circular, i vuit no). Van repartir fullets als usuaris i els van explicar la normativa bàsica.

Posteriorment, el dilluns de la setmana passada van començar a imposar sancions econòmiques als conductors a qui enxampen cometent alguna infracció. Només durant els primers tres dies van posar tres multes per circular per la vorera, una per portar auriculars i una altra per anar dues persones a sobre d’un mateix vehicle. I en una tercera fase, quan l’ordenança ja estigui enllestida, es començaran a fer controls planificats.

Fent un primer balanç, Casellas admet que havien rebut força queixes, però assegura que «la sensació era de molt més desgavell del que ara constato». I de fet, els responsables de la Guàrdia Urbana confirmen que a Figueres només s’hi ha detectat un accident, durant el temporal Gloria, quan un vehicle de mobilitat personal va envestir un vianant a l’avinguda Montserrat i li va provocar lesions lleus.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li