Figueres cobrarà 400 euros als propietaris que tinguin pisos buits més de dos anys

0
347

L’Ajuntament de Figueres té previst cobrar 400 euros als propietaris que tinguin habitatges buits durant més de dos anys. És una de les noves taxes que l’equip de govern vol incorporar a les ordenances fiscals del 2016. Aquests diners substituirien les sancions previstes fins ara perquè segons l’alcaldessa, Marta Felip, “la multa té un recorregut més complex i de dubtós cobrament, és un camí farregós i incert”, mentre que “una taxa és de cobrament automàtic”.
En termes generals, de cara a l’any que ve el Govern figuerenc proposa una congelació dels fiscos, tot i que hi haurà algunes excepcions. Tal com van explicar la setmana passada Felip i el regidor de Tresoreria, Rendes i Recaptació, Jordi Masquef, l’objectiu és acabar d’apuntalar la recuperació econòmica de la ciutat i, alhora, beneficiar “la població en general”. Per això, i amb l’altre fi d’“orientar determinats comportaments”, també s’han inclòs una sèrie de bonificacions [vegeu llistats de la dreta].
D’entre les més destacades, s’aplicaran diverses reduccions a determinats col·lectius. També s’abaratirà la zona blava i es reduirà la taxa d’activitats en locals comercials petits per “afavorir la instal·lació del comerç de proximitat”. A més, han declinat l’opció d’augmentar un 10% els valors cadastrals (IBI).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li