Figueres clama contra la sentència del Tribunal Suprem

0
1454

Unes 12.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han congregat aquest migdia amb motiu de la vaga general per donar suport als líders independentistes empresonats


 

La Rambla de Figueres i els carrers pròxims s’han omplert aquest migdia de gom a gom per mostrar el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders polítics. En total, unes 12.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han congregat al centre de la capital alt-empordanesa, el punt neuràlgic de les protestes a la comarca.

Els manifestants han iniciat una marxa pels carrers de la ciutat que ha passat, entre d’altres llocs, per la plaça de la Palmera, carrer Ample, Plaça de l’Ajuntament, abans d’arribar un cop més a la Rambla, on ha finalitzat. A partir de les 16 h, d’altra banda, també s’ha celebrat una manifestació liderada per centenars de jove de la ciutat i de la comarca alt-empordanesa, una marxa que tenia com a destí la carretera C-260. La seva acció ha obligat a tallar el trànsit i la circulació ha estat desviada cap el cinturó de ronda de l’N-II.

L’acció d’aquest migdia, que coincideix amb la vaga general convocada també per avui, ha comptat amb el suport de la pagesia del territori, representada amb una massiva desfilada de tractors. La mobilització agrícola ha estat liderada pel sindicat Unió de Pagesos, que ha llançat el lema ‘La pagesia, pels Drets i les Llibertats’ i ha transmès el següent comunicat: “Denunciem les greus conseqüències que la sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliures associació i de dissidència política”.

TALL A LA JONQUERA. D’altra banda, la jornada de vaga també ha provocat diversos talls de carreteres. En el cas de l’Alt Empordà, els manifestants han tancat l’autopista AP-7 a la Jonquera en sentit sud des del quilòmetre zero, mentre que també hi ha hagut accions al pas de l’N-II per Bàscara. En el cas del tram jonquerenc, la intenció dels manifestants és quedar-s’hi fins la nit.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li