Figueres celebra dissabte el Dia Internacional de l’Art

0
1197

Amb la col·laboració del Bòlit, el Centre d’Art Contemporani de Girona, i amb la col·laboració d’artistes, entitats, institucions i el sector privat de la ciutat, el Museu de l’Empordà ha programat cinc activitats


 

L’Ajuntament de Figueres organitza dissabte 14 d’abril diverses activitats amb motiu del Dia Internacional de l’Art. Amb la col·laboració del Bòlit, el Centre d’Art Contemporani de Girona, i amb la col·laboració d’artistes, entitats, institucions i el sector privat de la ciutat, el Museu de l’Empordà ha programat cinc activitats. La més rellevant és la de la il·lustradora valenciana Paula Bonet, que pintarà a la façana lateral del Museu el mural Una, obra del projecte ‘Womart’ de la Xarxa Transvesal, que pretén visualitzar la presència de la dona en l’activitat artística. Segons Eduard Bech, director de l’equipament cultural, serà «un mural amb certa reivindicació crític amb els estereotips i amb la situació de la dona».

5 ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS. El dia 14, de 10 del matí a les 2 del migdia, s’ha programat un taller d’art urbà i grafit per a nens i nenes de 4 a 12 anys. A les 12, al Museu de l’Empordà tindrà lloc una visita guiada a càrrec de la restauradora Elena Boix. A la tarda, a les 5, una quinzena d’artistes, aplegats per la Galeria d’Art Lola Ventós, homenatjaran el figuerenc Adrià Ciurana i, una hora més tard, al mateix Museu, Lluís Alabern recrearà una performance, amb el títol «Un diàleg amb l’obra La cuina de Vilamaniscle de Joan Padern Faig». La jornada posarà punt final amb la presentació del mural de Paula Bonet i un brindis.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li