Figueres cedeix l’espai del tercer pavelló per a l’antena de 5G que anava al Rally Sud

0
1031

L’Ajuntament ha sol·licitat informació del projecte a l’empresa Telxius abans de donar el permís definitiu


Una antena de telefonia 5G s’instal·larà en breu a l’Olivar Gran, a tocar de la carretera de les Forques. És l’espai que ha cedit l’Ajuntament de Figueres a Telxius, l’empresa que treballa per Movistar després que —a finals del 2019— es desestimés la instal·lació al Rally Sud, on hi ha els rentacotxes de l’Elefant Blau. El consistori està obligat pel ministeri de Foment a cedir un espai públic per aquestes infraestructures.

El regidor d’Urbanisme, Xavier Amiel, insisteix en l’obligatorietat a la que està sotmès l’Ajuntament per ubicar instal·lacions com aquesta. Tot i això, Amiel explica que «s’han fet requeriments tècnics a Telxius sobre el projecte i ara estem a l’espera», diu,«de les respostes per saber si es pot donar el vist i plau definitiu». El regidor afegeix que partint de la base que «estem obligats a cedir un espai, mirem l’abast, i si no hi ha afectacions, s’autoritza la ubicació».

L’antena de 5G de l’Olivar Gran, on s’ha de construir el tercer pavelló municipal, farà una alçada 30 metres i s’ubicarà a prop de l’empresa Marbres Casellas. En aquest espai hi ha pròxims per una banda l’hotel Ronda, i per l’altra, l’institut Olivar Gran. La instal·lació se sumarà a una altra similar que hi ha al terme municipal de Figueres, concretament, a la zona del cementiri. A la ciutat hi ha altres infraestructures amb el mateix tipus de tecnologia, però no tenen tanta alçada i estan en espais privats. En aquest sentit, el grup municipal de Ciutadans va demanar en el darrer ple un mapa de geolocalització sobre les antenes de 5G que hi ha en espais públics de la ciutat que han estat cedits per l’ajuntament «perquè la ciutadania en tingui coneixement». Des de l’equip de govern es van comprometre a fer arribar aquesta informació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li